Aktywne Wpisy
Nuiean +20
bilans poznanych facetów na #tinder, którzy naprawdę początkowo mi się spodobali:
1. chłop alkoholik, #!$%@?ł się na pierwszym spotkaniu
2. chłop ze schizofrenią której nie leczy i uważa że psychiatrzy chcą mu zaszkodzić
3. chłop, który sam stwierdził u siebie rozdwojenie jaźni i jej nie leczy, wierzy w duchy, tarota i wpływ na ludzi przez układ gwiazd
no jezu
1. chłop alkoholik, #!$%@?ł się na pierwszym spotkaniu
2. chłop ze schizofrenią której nie leczy i uważa że psychiatrzy chcą mu zaszkodzić
3. chłop, który sam stwierdził u siebie rozdwojenie jaźni i jej nie leczy, wierzy w duchy, tarota i wpływ na ludzi przez układ gwiazd
no jezu
taki urok beczki. Czasem wyjdzie mega, a czasem przypałętają się jakieś bakterie, a czasem wyjdzie kiszonka zupełna
no cóż, zdarza się i najlepszym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@BrowarPERUN nochyba ich nie bronisz?!? Oni wiedzą o tym i co robią? Podobno na festiwalu w Wawie sam piwowar sprzedawał ukiszone Slrysy klientom. Jak Witnica daje masłem, Cieszyn gwoździem tak Widawa kapustą! To już ich znak rozpoznawczy!
Swoją drogą to planujesz jakiś wypust jakiegoś soura na nowym browarze?
Przede wszystkim nie wypada mi krytykować kogoś z branży. Wypok czytają różni ludzie i potem wycinki pojawiają się gdzieniegdzie ;). Mi wystarczy, jak ponad rok temu napisałem że "Alebrowar jest co najwyżej średni" to dostało mi się od ich bojówek i parę osób z branży się na mnie obraziło... Więc nie piszę, choć parę razy korciło by napisać co się w danym browarze #!$%@?ło ( ͡
@piron:
no cóż, nasze piwa są pasteryzowane i jeśli miałoby skisnąć, to dotyczyłoby to niewielkiego % wypustu. Zgodnie z warunkami pasteryzacji skuteczność wynosi min. 98,5%, więc co najwyżej 15 butelek na 1000 mogłyby być dotknięte kwasem. W praktyce byłoby to jeszcze mniej, problem byłby zupełnie marginalny.
@dr_gorasul
Tutaj mamy serię zepsutych piw i nie słyszałem, żeby Widawa coś z tym zrobiła.
U nas taka sytuacja nie ma szans się wydarzyć z w/w przyczyn ( ͡° ͜ʖ ͡°). Aczkolwiek kegi w przypadku skwaśnienia to przyjmujemy i wysyłamy coś innego.
Z każdej partii bierzemy kilka butelek do degustacji i kontroli jakości z ubiegiem czasu. Przypadków skwaśnienia nie było. Oczywiście, mamy trochę reklamacji z powodu wyczutych wad w
tak, było trochę zmian, przede wszystkim skroiliśmy o połowę wanilię. Były też małe zmiany w zasypie - więcej słodu Brown z Fawcetta, użyliśmy też Cara Crystal wheat i takie tam sprawy.
Przed rozlewem było w porządku, dość gładkie i zbalansowane. Rozlew jednak zmienił piwo, stało się ostrzejsze, palone, część butelek została przepasteryzowana... Butelka butelce nierówna, nie jestem zadowolony z końcowego efektu. Za dwa-trzy miesiące powinno trochę złagodzić, tu warto przetrzymać