Wpis z mikrobloga

Cześć, napisałem aplikację na #android - Wykopółka oraz robię #rozdajo !

Czym jest Wykopółka?
Dzięki aplikacji masz dostęp do setek książek udostępnionych przez społeczność Wykop.pl. Bookcrossing stworzony z myślą o mirkach.

W ramach promocji postanowiłem, że zrobię #rozdajo , w którym oddam książkę pt. Android w praktyce (711 stron), jest to świetna pozycja do nauki programowania na androida. Książka podchodzi do tematu praktycznie i konkretnie.

Link do pobrania: Google Play
Szukam code review, link do GitHub: https://github.com/hypeapps/wykopolka-android/
Wersja przeglądarkowa: www.wykopolka.pl

Warunkiem wygrania jest zaplusowanie tego posta, losowanie 4 stycznia o godzinie 19 przez mirkorandom.

#wykopolka #androiddev #programowanie #aplikacje #googleplay
Pobierz
źródło: comment_YvlV6bg5RPwXuORlR0PdiolYSV9AlUS6.jpg
  • 36
@dzeksondzekson: Zarówno w aplikacji mobilnej jak i na stronie jest umieszczone FAQ. Linkuje http://www.wykopolka.pl/faq

9. Od czego zależy moja pozycja w kolejce po książkę?

Najważniejsza jest oczywiście data dodania pozycji na listę życzeń. W pierwszej kolejności książkę otrzymują osoby, które dodały ją jako pierwsze. Oczywiście na listę życzeń mają wpływ również inne czynniki. System na podstawie ocen książki przez odbierających użytkowników sprawdza komu często zdarza się niszczyć książki lub zalegać z
@dzeksondzekson: Fakt, zapomniałem dodać linka do faq w panelu. Będzie poprawione jak znajdę chwile. :)

Nie da się, możesz ewentualnie dogadać się z Twoim odbiorcą/nadawcą ale celem było to, żeby była jedna forma płatności. Poza tym przy pobraniu obawiamy się częstych zwrotów bo komuś się odwidziało. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@dzeksondzekson: Rozważaliśmy dwie opcje ale chcemy żeby było jak najbardziej uczciwie z kasą. Jeśli dalibyśmy możliwość pobrań tak jak wyżej pisałem, ludzie podzieliliby się na 2 obozy i jedni fundowali by zabawę innym. Pewnie jeszcze wrócimy do tego tematu na tagu bo dość często się pojawia i faktycznie warto to z wami obgadać. ;)
@szyna55 super pomysł. Czytalbym ale...
Mieszkam zagramanica, z chęcią udostępnię książkę lub dwie ale zdaje sobie sprawę że koszt wysyłki do mnie mija się z celem. W zamian przytulibym jakiego pdf mobi czy inna formę elektroniczna czasem.