Aktywne Wpisy

drobne_na_taryfe +172
trzeba się zwijać z reddita, ubyło mi dziś 300 karmy za komentarz, że jeśli właściciele nie chcą żeby ich koty wpadały pod samochody i były krzywdzone przez zwyroli to może nie powinni ich wypuszczać samopas w środku miasta (wyzywanie od nazioli i victim blamerów gratis)
źródło: temp_file7116262061536374932
Pobierz
wjkp +992

Szukam aplikacji na androida dzięki której mając zwykły adapter na OBDII przez BT, mogę zmodyfikować działanie informacji dla użytkownika. Tzn np wyłączyć niektóre kontrolki albo sygnały ostrzegawcze. Jest jakaś aplikacja gdzie po prostu mam zakładki i np jedną z nich są sound alerts czy coś takiego i mogę sobie przytyczkiem albo cyfrą 0 albo 1 zmienić aby np wyłączyć dźwięk ostrzegawczy który jest przypisany do danej sytuacji.. albo ściszyć. Albo zakładka w stylu visual alerts.. Gdzie mam wyszczególnione wszystkie/część kontrolek.. i np w tej zakładce podkategoria bulbs.. gdzie po wejściu w nią mam wyświetlone wszystkie sytuacje kiedy ma się zapalić kontrolka od przepalonej żarówki.. gdzie przy tablicy rejestrycyjnej przytyczkiem mogę wybrać don't show albo wyłącz...
Ogólnie szukam czegoś w tym stylu. Ktoś zna taką apkę ?
Zresztą do niektórych sterowników silnika np. motronic 7.5 też jest sporo możliwości wyłączania osprzętu aby nie zgłaszało błedów jak np. przy swapie wywali się pompkę od sprawdzania szczelności EVAPu.
Czyli jedyne wyjście to w jakiś sposób zgrać cały program samochodu, lub licznika(?) otworzyć go w notatniku o ile nie będzie krzaczków wyszukać żądane linie kodu, tam zmienić/usunać wartości i potem wgrać zmodyfikowany na miejsce oryginalnego( ͡° ͜ʖ ͡°
Dawno nie czytałem nic tak absurdalnego..
Kontrolka się świeci bo nie świeci się jedna z żarówek podświetlenia tablicy. Problem leży w instalacji elektrycznej bo żarówka jest dobra. Pracodawca nie chce wysłać auta na naprawe, gdyż musi