Wpis z mikrobloga

@Kaelthas: W Nowej Zelandii juz chyba lepsze efekty
Primary smoking prevention is perhaps even more important. In New Zealand, publicity about smoking and blindness resulted in increased telephone calls to the national Quitlinew9 and a television campaign incorporating the (slightly modified) Australian eye advertisement (www.quitnow.info.au/script/eye.html) was considered more successful than other advertisements relating smoking to stroke and heart disease (N Wilson, personal communication, 2003)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC381035/
@karmaisabitch: chyba w calej Unii sa te same obrazki na paczkach a na pewno w Niemczech i Czechach, duzo ludzi ma z tego grzane a niektorzy kupili sobie papierosnice bo paczki wygladaly nieestetycznie
@Pinata: Sporo twoich wpisów na wykopie dotyczy zdrowego odżywiania, widać że masz sporą wiedze w tej dziedzinie. Nigdy nie rozumiałem, jak osoba dbająca o zdrowe odżywianie może mimo tego palić papierosy i się nie przejmować ich szkodliwym wpływem na organizm, wyjaśnij mi jak godzisz jedno z drugim, bo to po prostu #!$%@? mi mózg. Nie czepiam się ani nic, tylko po prostu nie ogarniam.
@olddziad: Nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie. Fajki zajebiście pomagają mi podnieść męcząco niskie ciśnienie, ale to nie wytłumaczenie na trucie się. Są inne sposoby. Czy przewlekła farmakoterapia jest mniej szkodliwa? Nie wiem. Nie jestem dumna z tego nałogu, ale lubię palić. Po prostu to lubię. Staram się dbać o zdrowie, ale to moja słabość.