Wpis z mikrobloga

Witajcie.

Szukam zewnętrznego dysku twardego 3/4TB. Zastosowanie: współpraca z TV (np. zapis i odczyt programów telewizyjnych w celu późniejszego obejrzenia), czyli codzienna praca przez 3/4 godziny. Dobrze by było, gdyby popracował bezawaryjnie przez kilka lat.

Czy TAKI dysk spełni te założenia? Cenowo plasuje się ok. 50zł poniżej innych dysków zewnętrznych oferujących pojemność 4TB, np. TEN. Taka korzystna cena jest lekko podejrzana i najpierw wolę zapytać osoby, które lepiej znają temat;

#pcmasterrace
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jagoslau: jeśli masz telewizor sony, kup lepiej pendrive 64GB , mam dysk Toshiby i na nim około 1000gb filmów, telewizor ma problemy z wyświetlaniem miniatur, gubi foldery, ogólnie lipa.
  • Odpowiedz
@jagoslau: W obudowie Maxtora będziesz miał na 90% najtańszego seagate (ST4000DM000), w WD będzie albo jakiś Green (na 90%), albo coś z Red/Purple. Te najtańsze seagate to najgorsze dyski na rynku, w przypadku odesłania na gwarancję dostaniesz obudowę z refurbem w środku. Celuj w coś z gigabitowym LANem i DLNA, będzie bardziej przyszłościowo. Do samego telewizora kupiłbym dysk 2,5" na USB - ciszej, mniej miejsca zajmuje.
  • Odpowiedz
@xxdnbxx:
Telewizor mam od LG, nie posiada on androida tylko ichny WebOS. Miał problem z dyskiem 2.5" zapakowanym w obudowę zewnętrzną (nie chciał go widzieć/wykryć), więc podpinam 3,5" - pojemność 1TB, ale nie ma tu problemu z plikami ani miniaturami.

@czarny_i_zly:
O taką odpowiedź mi chodziło, teraz wszystko jasne. Poszukałem opinii i statystyk awaryjności podziękuję. Dziwne tylko, że ten sam dysk bez obudowy zewnętrznej kosztuje ponad 40zł więcej w
  • Odpowiedz