Aktywne Wpisy
EnzoMolinari +70
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask
duzy_krotki +378
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
Wracam dosłownie kilka minut temu do domu. Ciemna uliczka, w zasadzie pusto.
W oknach świecą się już wieczorne światła. Karpie w domach ubite, sałatki zrobione, mak na makiełki przemielony.
Wtem pod uliczną lampą wyłania się staruszka. Porusza się powoli, ledwo idzie. Jeszcze 20 metrów i będzie pod klatką schodową niskiego, osiedlowego bloku. W rękach niesie malutką, żywą choinkę.
Wykorzystując światło lampy, próbuje przypatrzeć się jej twarzy. Okazuje się, że pierwszy raz ją widzę, a jednak babuszka zmierza swoim krokiem do domu.
Dobrze, że było ciemno bo wielka łza popłynęła mi po policzku. Właśnie sobie pomyślałam, że ta kobiecina sama spędzi wigilijny wieczór. Dużo się mówi o wszelkich akcjach spędzania wigilii z bezdomnymi, starymi czy samotnymi ludźmi. Ale dopiero jak zobaczyłam tę staruszkę, która jak się okazuje mieszka tuż obok mnie, oczy zwilżyły mi się momentalnie. Oby nigdy nikt z nas, nie doświadczył takiej starości.
#feels #wigilia #opowiescwigilijna #starosc
Po co sobie w głowie tworzyć takie wymyślone historie i ronić nad nimi łzy?
Jak tak bardzo Ci jej żal, to ją zaproś na Wigilię i zdaj wtedy opis...
zaprosiłabym, gdybym sama ją urządzała.