Aktywne Wpisy
![lignocainum](https://wykop.pl/cdn/c0834752/654f891f8e809d9346aece6e45281de8e1253f661473055af05e7a14f3565f84,q60.png)
lignocainum +75
Znalezienie chłopa koło 30, to jest dopiero wyzwanie. Jestem dentystką, mam własną dzielność, samochód, bez żadnego bobasa. Nie chcę nikogo utrzymywać, nie chcę też żeby ktoś mi za coś płacił. Sama jestem introwertykiem i potrzebuje kogoś podobnego z kim będę mogła wyjść do kina, pojechać na wakacje albo pograć w gry. Lubie uczyć się języków, chodzę na zajęcia z koreańskiego. Nie jestem zdesperowana, nie szukam chada, potrzebuje tylko towarzysza z jakimś sensownym
![wykop](https://wykop.pl/cdn/c3397992/wykop_U5laqyXEOf,q60.jpg)
wykop +42
📣 Widok multimedialny powraca! 📣
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
![wykop - 📣 Widok multimedialny powraca! 📣
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f239cf66ffe6b3f287e9f30de7f5dda08bf7663eb0c61e105b27b4ca3fe6dca4,w150.png)
źródło: Wykop
Pobierz
Piszę projekt, ale zmuszony jestem wrzucać go co jakiś czas na SVN. Ale sam wolałbym pracować w GIT.
- Ja sobie bardzo często robię commity w GIT. // używam Git Bash (czasem Tortoisegit lub SmartGit)
- Na SVN chciałbym wrzucać tylko raz na jakiś czas większy przyrost. // używam TortioseSVN
Jak to najlepiej rozwiązać?
- Nie mówcie mi o narzędziach, które kopiują commity z GIT na SVN 1:1 czy integrują SVN-GIT. Bo nie chcę wrzucać każdego commita (poza tym one chyba tak średnio działają).
- Najprostsze rozwiązanie jakie się nasuwa, to dwa folder: robocze w GIT i to do SNV. I czasem po prostu kopiuj-wklej z pierwszego folderu, do folderu z SVN i tak robienie commita.
- A może w jednym folderze repo z GIt i SVN? Robiłbym commity GIT-em, a co jakiś czas commity SVN. Nie będzie to się gryzło? Te metapliki GIT-a nie będą się wrzucały na repo SVN-a? Ale wtedy pewnie będę miał popsute ikonki folderów (na Windowsie działam).
- A może zrobić repo GIT-a i dwa branche: branch roboczy oraz branch do SVN. Wtedy pracuję sobie cały czas na branchu roboczym i tam co chwila commituję, a co jakiś czas przełączam się na branch do SVN, robię kopię GIT-em brancha robocznego na tego drugiego i jak podmienią mi się pliki w folderze, to wtedy normalnie robię commita SVN (tylko w tym gitowym branchu byłoby repo svnowe). Nie wiem czy to nie przekombinowane i jak zacznę działać to czy coś się nie posypie (nie mam dużego doświadczenia).
użyj czegoś takiego jak Meld na 2 folderach z 2 repozytoriami i przerzucaj na svn raz na jakiś czas
@Jojne_Zimmerman: to jest Meld wbudowane w GIT-a czy oddzielne narzędzie? To działa tak, że po prostu cały czas kopiuje pomiędzy folderami i pilnuje, żeby były takie same? (I wtedy w tym drugim miałbym SVN i sobie robił commity).
@mk321: Commituj sobie na GIT codziennie, a na SVN co tydzień. Dziękuję za uwagę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to jest osobny program
otwierasz w nim 2 pliki, lub foldery i chodzisz od zmiany do zmiany i decydujesz co gdzie przerzucić
altem + strzałką przerzucasz z jednego pliku do drugiego, alt + strzałka w dół przejście do następnej zmiany