Aktywne Wpisy

El_Kamilos23 +9
Cześć, buduję dom mojemu bratu i jego narzeczonej. Ich zadaniem jest ten dom wykończyć, podział kosztów pewnie około 50/50
Dom na 99% przepiszę na brata, a jego narzeczona nie będzie miała do niego praw. Przepisanie może się odbyć za 5/10/15 lat, raczej nie teraz.
Brat z narzeczoną mówią, że chcą się dogadać na wypadek gdyby się rozstali, że się rozliczą.
PYTANIE: Jak mogę zabezpieczyć prawnie siebie na taki wypadek, żeby w razie czego móc dochodzić
Dom na 99% przepiszę na brata, a jego narzeczona nie będzie miała do niego praw. Przepisanie może się odbyć za 5/10/15 lat, raczej nie teraz.
Brat z narzeczoną mówią, że chcą się dogadać na wypadek gdyby się rozstali, że się rozliczą.
PYTANIE: Jak mogę zabezpieczyć prawnie siebie na taki wypadek, żeby w razie czego móc dochodzić

iquiet 0
Co może pójść nie tak przy wymianie klocków hamulcowych?
Nie chce mi się czekać na wolny termin u mechanika a obejrzałem filmiki to w sumie nie jest to jakoś bardzo trudne. Tyle, że pierwszy raz bym to robił i jest obawa, że jak nie złożę to mechanik do mnie będzie musiał przyjechać bo z rozebranymi hamulcami nie zajadę do niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mechanikasamochodowa
Nie chce mi się czekać na wolny termin u mechanika a obejrzałem filmiki to w sumie nie jest to jakoś bardzo trudne. Tyle, że pierwszy raz bym to robił i jest obawa, że jak nie złożę to mechanik do mnie będzie musiał przyjechać bo z rozebranymi hamulcami nie zajadę do niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mechanikasamochodowa
#pieklomezczyzn #polityka
źródło: 7bf95208-7ea4-437f-8f63-c422916c89f8
Pobierzxd
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@CzaikaRuchaika: konkretnie to brzmi tak: "....ze względu na niepełnosprawność, wiek, płeć i orientację seksualną".
@Petururururu: No ale nie to napisała. Przypomnę, że ona była jedną z posłanek, które wsparły projekt senator Górskiej z Partii Razem karania męzczyzn za g---t bez dowodów, na podstawie tylko oskaarżenia kobiety.
@CzaikaRuchaika: Dzięki tej ustawie nie będzie można. Dziękuj lewicy xd
@CzaikaRuchaika: ale tylko tych cis- i hetero. No i koniecznie białych!