Wpis z mikrobloga

@grap32: Szczerze mówiąc nie patrzyłem na niego. Kupowałem na SFD i Solid Mass jest teraz za 152zł 5,2kg. Chciałem na początku kupić ten z Olimpu bo była promocja z 240 na 180 i wyprzedali. W efekcie kupiłem Solid Mass i 1kg tego z Olimpu. Poza tym mutant mass już nieco droższy. Szkoda mi było 20zł jeszcze dokładać.
@grap32: @jourska: Całe życie myślałem że gainery to niepotrzebny, drogi i przereklamowany syf, wytłumaczy ktoś, dlaczego niby są lepsze od dopchania się snickersami/kebami? Ewentualnie jak ktoś chce mieć tą michę na 100% zdrową to jakieś ciastka owsiane będą lepsze.
@snickersfgh: Bo snickersy i kebaby to puste kalorie i fast food. W dodatku obciąża żołądek.
Kwestia wygody. Jak dla mnie. Gainera robię w 3 minuty, a ma 400kcal i 80g węgli. do tego jeszcze białko i różne witaminy.
Jak masz jakąś dietę i nie masz czasu zrobić sobie jakiegoś posiłku lub nie jesteś w stanie zjeść normalnie ponad 3k kalorii to 2 porcje gainera dają Ci prawie 1000. Wypijesz takiego i
@jourska: Ale kolego kochany, przecież gainer to też są "puste kalorię" (z tego co kojarzę to w większości cukry proste), więc nie lepiej dodać sobie do tego jakiś smak (wspomniany snikcers, puste kalorie, a dobry przynajmniej i taniej wychodzi :D)

A jesli chodzi o mikroelementy, to pewno i tak jakaś sensowna multiwitamina da więcej niż gainer.
@jourska: na gainerze tez nie ;) ale chyba wiesz, ze mowie o snickersach w takim sensie i proporcjach jak ty pochlaniasz swoj gainer? W sensie ze jakas tam normalna micha +20% kcal z snickersow/gainerow. I w tym momencie mam takie zdanie, że skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać.
@snickersfgh: Wiem co masz na myśli.
Nie znam się na tym tak bardzo, od kilku miesięcy dopiero trenuje, a suplementy dopiero co zacząłem brać kiedy zwiększyło mi się zapotrzebowanie.
Ja widzę u siebie różnice, bo po 10 dniach stosowania gainera raz dziennie i jedzeniu jak wcześniej przybrałem +/- 2kg.
Gainer dla mnie to jedzenie w proszku, a gdyby to nic nie dawało to wszyscy jedliby snickersy i marsy :)
Nie żeby