Aktywne Wpisy
![Raisei-chan](https://wykop.pl/cdn/c0834752/f219a757dca490b63a31b8ed85835475916f2fecac297fb4fa8be012cd494f1d,q60.jpg)
Raisei-chan +46
#!$%@? 500 zł w błoto, no w sumie jak ktoś jest tak głupi jak ja żeby kupić starfielda to zasługuje na #!$%@? 500 zł echhh wiedziałam że tak będzie a i tak to zrobiłam
fiolkins +358
Dziś minęło 6 lat od kiedy nie pije w związku z mój #alkoholizm. A pomyślałem sobie ze wrzucę na wykop to mi ktoś napisze ze muszę to uczcić i się napić.
Hej,
jakie macie doświadczenia w przeprowadzaniu sour kettling w domowym zaciszu? Jak z uzyskaną kwaśnością? Czas takiego zakwaszania? Czytałem że L. plantarum będzie ok(probiotyk). jak w praktyce to robicie? Gar na kuchence i podgrzewanie by utrzymać 35-40st?
@Dupalan: grzejesz do 40, zdejmujesz z gazu, kładziesz na stole na poduszce/karimacie i owijasz kołdrą/kocem - co 20 minut zamieszać. temperatura ci się utrzyma powyżej 35 stopni przez 2 godziny