#gonwowpis #pytanie #gorzkiezale #zalesie #przemyslenia Słuchajcie, naszła mnie rozkmina przy porannym myciu po sobie garów, odkurzaniu i jedzeniu śniadania (tak, sobota, więc jedyny dzień, kiedy można).
Czemu tak duży procent studentów (szczególnie męskich, bo z takimi mieszkałem, nie wiem, jak płeć przeciwna) to zwyczajne fleje i brudasy? Nie chodzi mi już o to, że nie mieszka w idealnej czystości, bo i mnie się odechciało (pomysł pewnie wróci po ślubie). Ale oni potrafią 2 tygodnie trzymać śmieci przed wejściem do swojego pokoju, składować puste PETy po pepsi i innych kolorowych smakołykach pod łóżkiem miesiącami (no bo przecież zbyt ciężko jest odsunąć łóżko), wokół walają się pudełka po pizzy, makaronach, reklamówki, puste paczki szlugów. Staram się jak mogę pojąć, że po 12 h roboty niekoniecznie musisz być świeżutki i wypoczęty, no ale serio, istnieje różnica pomiędzy byciem zmęczonym i niechęcią do dużego sprzątania, a byciem kompletną fleją i nie ruszeniem nawet jednym paluchem.
Czy tak ciężko jest zebrać dupsko w wolny, albo luźniejszy dzień, machnąć szybko odkurzaczem podłogę (serio, to jest kwadrans roboty, jak sprzątasz ultradokładnie i masz dywan. W pozostałych przypadkach - nie ma nawet 10 minut), pozbierać paprochy i wynieść je następnym razem, czy chociażby ruszyć dupsko i się umyć, a nie #!$%@?ć fajkami i potem? #!$%@? życie bez pasji w trybie - spanie-jedzenie-granie(nicnierobienie)-zajęcia-jedzenie-spanie.
@buczubuczu: Wydaje mi się, że mogli wynieść to z domu. Rodzice, a szczególnie mama nie ganiała ich z odkurzaczem i innymi urządzeniami do sprzątania i sami nie mają tego we krwi, a co najgorsze, taka mama w sumie mogła sama za nich sprzątać i stąd im się po prostu nie chce i liczą, że w przyszłości będzie za nich to robić ich małżonka ( o ile takową znajdą). Co do grania
@Yssuna: Tu chodziło mi o to, że przedkładają przyjemności nad obowiązki. I jeden złapał na I-ym roku 4 warunki, drugi nie ma zdanej matury :( Tzn - wiem, że to za szybko wyciągane wnioski mogą być, ale właściwie nic nie działa na ich obronę.
@buczubuczu: Aaa w takim sensie. No cóż, mimo wszystko wydaje mi się, że jest to jednak wyniesione z domu. Oni sobie grali w gierkę, a mama latała z odkurzaczem. Ogólnie mam wrażenie, że osoby opisywane przez Ciebie to takie osoby, które nic nie robią w życiu i myślą, że samo jakoś się wszystko zrobi, albo najlepiej jeszcze jak ktoś za nich zrobi. Także wątpię żeby kiedyś im to przeszło.
Słuchajcie, naszła mnie rozkmina przy porannym myciu po sobie garów, odkurzaniu i jedzeniu śniadania (tak, sobota, więc jedyny dzień, kiedy można).
Czemu tak duży procent studentów (szczególnie męskich, bo z takimi mieszkałem, nie wiem, jak płeć przeciwna) to zwyczajne fleje i brudasy? Nie chodzi mi już o to, że nie mieszka w idealnej czystości, bo i mnie się odechciało (pomysł pewnie wróci po ślubie). Ale oni potrafią 2 tygodnie trzymać śmieci przed wejściem do swojego pokoju, składować puste PETy po pepsi i innych kolorowych smakołykach pod łóżkiem miesiącami (no bo przecież zbyt ciężko jest odsunąć łóżko), wokół walają się pudełka po pizzy, makaronach, reklamówki, puste paczki szlugów.
Staram się jak mogę pojąć, że po 12 h roboty niekoniecznie musisz być świeżutki i wypoczęty, no ale serio, istnieje różnica pomiędzy byciem zmęczonym i niechęcią do dużego sprzątania, a byciem kompletną fleją i nie ruszeniem nawet jednym paluchem.
Czy tak ciężko jest zebrać dupsko w wolny, albo luźniejszy dzień, machnąć szybko odkurzaczem podłogę (serio, to jest kwadrans roboty, jak sprzątasz ultradokładnie i masz dywan. W pozostałych przypadkach - nie ma nawet 10 minut), pozbierać paprochy i wynieść je następnym razem, czy chociażby ruszyć dupsko i się umyć, a nie #!$%@?ć fajkami i potem?
#!$%@? życie bez pasji w trybie - spanie-jedzenie-granie(nicnierobienie)-zajęcia-jedzenie-spanie.
Co do grania
Tu chodziło mi o to, że przedkładają przyjemności nad obowiązki. I jeden złapał na I-ym roku 4 warunki, drugi nie ma zdanej matury :(
Tzn - wiem, że to za szybko wyciągane wnioski mogą być, ale właściwie nic nie działa na ich obronę.