Wpis z mikrobloga

Wiem, że to trochę #zebroplusy, ale proszę o ten znak wszystkich, którzy głosowali w zeszłym roku na #korwin lub #kukiz lub też na inny komitet "spoza świecznika" i czuje, że podjął dobrą decyzję - zwłaszcza po tej dzisiejszej szopce w #sejm #polityka
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plackojad: ale Kukizy chyba też wzięły udział w tej szopce... Ktoś pisał, że część razem z PiSem robiła cyrk w Sali Kolumnowej, a część razem z KODem robiła szopkę na mównicy... A Kukiz grał koncert czy coś xD
  • Odpowiedz
@plackojad: Cóż ja głosowałem na KORWiN. Ale wielu znajomych głosowało na PiS, by jak najmocniej dowalić PO...
A jak zagłosuje w kolejnych wyborach? Ciężko stwierdzić - z pewnością nie na PiS.
  • Odpowiedz
@llllllll: Kukiz to masa ludzi z różnych środowisk. Część lewaków, część prawicy, część pisowców. Ta ostatnia część współpracuje z nimi.
  • Odpowiedz
@Kroomka: to, że Kukiz zrobił eksperyment z ludzmi o różnych poglądach w tej kadencji nie znaczy, że powtórzy taki manewr następnym razem. On już teraz wie, że aby móc przegłosować ustawy będzie musiał mieć ludzi o jednolitych poglądach i postawi na kolibrów, endeków, wolnościowców a wyeliminuje związkowców i prawicowych socjalistów.
  • Odpowiedz
@plackojad: wyszło to co pisałem przed wyborami. Dlatego blokuje każdy polityczny gownotag. Pisać mogę do woli ludzie mają to w dupie.
Głosowałem na Korwina bo to jedyna partia która może cokolwiek zmienić. Po ciągnęło ten sam wózek co poprzednicy. PiS to samo. Nie wierzycie? Poszły ploty o 500+ to i inne partie oferowały podobny program. Cenzura mediów? Teraz jest wykorzystywana przez inne partie jako wojnę z opozycja, ale gdyby one były przy władzy (do której mogą dojść) #!$%@? zrobią, bo tego typu ustawa jest bardzo na rękę.
Razem, nowoczesna to tylko forma nowej PO oraz forma wprowadzenie bankowców do Sejmu
Kukiz to zlepek ludzi różnych poglądów. Coś jak "nie ważne kto ważne że anty". Z takich ludzi o różnych poglądach politycznych mogą się składać drużyny piłkarskie nie partie w sejmie.
Doskonale było wiadome co PiS #!$%@? i dla mnie jest zaskoczeniem że ktokolwiek tu jest zaskoczony. Co najwyżej można być zawiedzionym, bo sam miałem nadzieję że nie #!$%@? nam kraju.
Z jednej strony faktycznie protesty być powinny, ale #!$%@?, żeby od razu kod? To zaczyna się robić na drugą solidarność wprost ze stanu wojennego. Pociąganie sznurkami przez polityków, politycy i oderwani od koryta
  • Odpowiedz