Wpis z mikrobloga

Mirki mam możliwość udupienia typa który próbował mnie o----ć na 700 zł przysyłając sfałszowane potwierdzenie wpłaty XD Robić jakąś inbę? Musiałbym przejechać pół kraju ale może warto narobić śmieciowi problemów xd
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mnie tak typek nacial też na 400, znam dane co mam robić, policja? XD

@dzosuaa: no pewnie. Jak ty tego nie zrobisz to oszust będzie innych naciągać.
To jest paragraf 270 kk. Typek dostanie pewnie zawiasy i nakaz naprawy szkody. Warto zgłosić.
  • Odpowiedz
@petrodolan: zamówienie złożone w porze małego ruchu. Chwilę przed złożeniem zamówienia przez TOR była tylko jedna wizyta, już z normalnym IP. Wysyłka była do paczkomatu - sprawdziłem czy ktoś wcześniej dokonywał zamówienie do tego samego paczkomatu i do tego miasta w ogóle. Owszem, kilka razy jedna i ta sama osoba, do tego samego paczkomatu. IP odwiedzające stronyę chwilę przed zamówieniem z TORa jest z tej samej puli adresów z którego
  • Odpowiedz
@Gwaihir: dobrze dla Ciebie, ze taki inteligent się trafił. Nie puszczaj tego płazem, jak nie Ciebie to kogoś innego oszuka. @Pan_Szyneczka: potwierdzenia przelewu są podobno podpisane cyfrowo. Nie wiem jak sprawdzić ten podpis, pewnie we właściwościach pliku, ale nigdy tego nie robiłem. No i jak brać potwierdzenie, to tylko PDF. Ze dwa razy dostałem fake i tych dwóch typków (a może 2) przysłali mi jotpega, i to tak
  • Odpowiedz
Dużo razy wysyłałem komuś coś na potwierdzenie, ale pierwszą sprzedaż zawsze finalizowaniem dopiero po otrzymaniu przelewu na konto. I taka rada ode mnie (niestety z doświadczenia) - jak zdecydujecie się zgłosić takiego delikwenta na komisariacie, to policjanci mogą próbować was spławiać. Raz się tak dałem i po paru latach dalej czuję się jak osioł ;) nie bądźcie tacy.
  • Odpowiedz
@dzosuaa: policja może Ci powiedzieć, ze czyn o niskiej szkodliwości społecznej, lepiej samemu go dojechać, do tego satysfakcja, a może i rekompensatę ogarniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dzosuaa: policja może Ci powiedzieć, ze czyn o niskiej szkodliwości społecznej, lepiej samemu go dojechać, do tego satysfakcja, a może i rekompensatę ogarniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@trapist_e: nie może, bo fałszerstwo byle gówienka jest poważną sprawą.
  • Odpowiedz
@Gwaihir: ja poszedłem na policję, a bylo to 100zł przeslane sfalszowanym potwierdzeniem. Sprawa w sądzie zakonczyla sie po 15 miesiącach od złożenia sprawy. Gosc dostal kilkadziesiat godzin robot spolecznych czy cos takiego + musial zwrocic hajs
  • Odpowiedz