Wpis z mikrobloga

Dziś z rana miałem ciekawy widok pod blokiem. Taki delikatny kontrast rozmiarów motoryzacji na dwóch kontynentach ( ͡° ͜ʖ ͡°). Seicento jeszcze stoi na śladzie po śniegu pozostawionym przez auto z lewej (no dobra, wiem że to auta zupełniej różnej klasy, mimo wszystko wygląda to ciekawie ( ͡° ͜ʖ ͡°)). W komentarzu jeszcze zdjęcie w podobnym klimacie od znajomego.

#pokazauto #samochody #motoryzacja
drakerc - Dziś z rana miałem ciekawy widok pod blokiem. Taki delikatny kontrast rozmi...

źródło: comment_EMnFB1iyWLwkPWC89yimrgMBPgpAhYWV.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@ImeNs: Ja mam mały dylemat czy swojego nie będę sprzedawał, ale to dopiero pewnie za rok jakbym się zdecydował - odkąd kupiłem Cadillaca, Lincolnem zrobilem tylko 2000 mil w ciągu roku, bo jest trochę za szeroki do miasta (niecałe 2,1m szerokości robi swoje).
Rzeczywiście strasznie mało jest na sprzedaż, obecnie chyba nie ma ani jednego z pierwszej generacji, a druga generacja osiąga dość spore kwoty (no i silnik 32V ma nieco
  • Odpowiedz
@drakerc: to się może dobrze składać. miałem teraz swoje auto sprzedać i kupić coś innego. ale z tego co widzę to nie ma nic ciekawego i chyba jeszcze się z nim rok "pomęczę".

to jak będziesz już sprzedawał to daj znać, może wtedy zdecyduje się kupić, bo jestem zakochany w tym aucie(jak i innych wielkich, amerykańskich suwach)
  • Odpowiedz
@drakerc: miałbym schizę wieżdżając do garaży podziemnych czy galerii handlowych w obawie że przyhaczę dachem( ͡º ͜ʖ͡º)

parkujesz w takich miejscach czy je unikasz?
  • Odpowiedz
@ImeNs: i gdybyś decydował się na takie auto, pamiętaj o spalaniu, bo różowo nie jest ( ͡° ʖ̯ ͡°). W jeździe mieszanej jest jak na obrazku poniżej. W trasie da się zejść do 16 l/100km, ale gdybyś robił wyłącznie miasto, to wtedy dojdzie do ok. 25-30 l/100km. Choć to na szczęscie LPG, więc tragedii nie ma :).
Co do garaży podziemnych itd - jeśli jest zakaz wjazdu
drakerc - @ImeNs: i gdybyś decydował się na takie auto, pamiętaj o spalaniu, bo różow...

źródło: comment_JT6MMrcwjjtiQCwixNf7xBcOApGuTj90.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@drakerc: cały czas szukam coś z dużym silnikiem więc jak będzie mi spalał średnio 20-25 litrów gazu to nie będzie tragedii.

a jak wygląda z dostępem do części? bo na mechanice się nie znam więc będę zdany na swoich zaprzyjaźnionych mechaników.
  • Odpowiedz
@ImeNs: Podstawowe są dostępne bez żadnego problemu - filtry, drązki, sworznie itd. Ostatnio nawet padł mi termostat, to był dostępny na miejscu w hurtowni w Białymstoku, więc bez problemów. Jedynie są słabo dostępne rzeczy "droższe", co się mniej psują - amortyzatory, sprężarka zawieszenia, lampy czy rzeczy do remontu silnika - no ale takich rzeczy nie wykonuje się za często, więc wiadomo - trzeba ściągać wtedy je ze Stanów (bardzo tanie, są
  • Odpowiedz
@drakerc: czyli tragedii nie ma, jedynie w razie "W" trzeba będzie trochę dłużej poczekać na części bo muszą przywędrować z za oceanu.

no to mireczku jak zdecydujesz się kiedyś na sprzedaż, to pamiętaj żeby mnie o tym poinformowa,ć bo może do tego czasu jeszcze nie kupie swojego "amerykańca"
  • Odpowiedz
@ImeNs: W kwestii "W" jest bardzo ciekawie jeśli dojdzie do wypadku nie z twojej winy (lub z AC). Tego Cadillaca to odkupiłem od znajomego za dobrą kwotę, który miał nim bardzo malutki wypadek (w mieście, ktoś się zagapił i delikatnie wjechał mu w tył, zbił jedną tylną lampę i uszkodził zderzak rogu i minimalnie bok auta, dostał sam zderzak, ten metalowy pochłaniacz energii czy jak to się zwie nawet się nie
  • Odpowiedz