Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich,

Pierwszy post na wykopie i od razu chcialbym podzielić się jedną sprawą i poprosić o pomoc.

Sprawa jest dosyć prosta, dostałem z firmy bony do Media Markt (EDIT: bony warte 800zl). Towar przeze mnie upatrzony jest "dostępny" (słowo klucz tutaj) w wybranym sklepie. Za pomocą strony internetowej mogę złożyć zamówienie, odebrać towar w wybranym sklepie i tam zapłacić (opcja: płatność w sklepie). Wszystko ładnie, pięknie do momentu kiedy już przeszedłem do koszyka i chciałem rzeczywiscie złożyć zamówienie. Po wybraniu punktu odbioru to okazało się, że towar jest dostępny, ale w magazynie i może zostać ściągniety w ciągu 4 dni do sklepu (jestem z trójmiasta więc sprawdziłem jeszcze 2 inne sklepy - sytuacja bez zmian - towar w magazynie). Niby nic takiego, można poczekać, ale w tym samym momencie zniknęła opcja płatności w sklepie. Tylko przelew albo "eprzelew".

Zwykle sieciówki oferują możliwość ściągnięcia towaru do danego sklepu jesli sie bezpośrednio tam pojedzie i pogada (takie miałem doświadczenie z sieciami handlującymi sprzetem komputerowym itp). Stwierdziłem, że zanim stracę czas na dojazd do danego sklepu i bedę zawracał ludziom głowę pytaniami z którymi odeślą mnie do infolinii to zadzwoniłem na infolinię. No i nic z tego. Trzeba zapłacić z góry (Jak kurier do domu to tylko gotówka jakby się ktoś zastanawiał)

Konkluzja:

Nie mogę zapłacić na miejscu, bo towaru nie ma na sklepie tylko jest w magazynie, ale nie sciągną mi go z magazynu do sklepu jeśli nie zapłacę za towar z góry.

Błędne koło dla kogoś, kto ma w posiadaniu bony a nie ma gotówki aktualnie na zbyciu.

Mieliście podobne doświadczenia? Jak to załatwiliście?

Pozdrawiam

PS. I tak, szukam wśród znajomych chętnych do zamiany na gótówkę, ale bezskutecznie.

#mediamarkt #zakupy #cebuladeals #cebulaonline #januszebiznesu #gorzkiezale
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@escart85: głupich nie ma, komuś musisz odpalić z 50zł przynajmniej by się zgodził, nie takie ludzie wałki robią, potem się okaże że bony jakieś lewe i ktoś będzie miał przypał, dlatego ludzie się nie chcą zgadzać.
  • Odpowiedz
@mmaraxx: Bylem, zapytalem, nie da rady. Ponoć się kierownictwo sklepu zmieniło i nie ma opcji sciagania towaru dla klienta z magazynu czy z innego sklepu, przez co jak twierdzi typek, sprzedaż spadła. Skonczylo sie na tym, że wykorzystalem bony wybierajac cos na miejscu.
  • Odpowiedz