Wpis z mikrobloga

byłem dzisiaj na poczcie... nawalone tam dziadostwa różnego jak w sklepie "wszytsko za 5zł", z czego ponad połowa to podłej jakości dewocjonalia ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja rozumiem, że czasy się zmieniają ale ja już chyba wolałem, jak na pocztę mówiło się "urząd" skoro tak ma wyglądać ta nowoczesność

nie zmieniło się tylko to, że pracowników snujących się po zapleczu widziałem 5 albo 6 osób, a okienko tylko jedno otwarte- co tam, że kolejka na dobre 20 minut stania; może dzięki temu sprzedaje się więcej kalendarzy z papieżem?

#pocztapolska #gorzkiezale
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie zmieniło się tylko to, że pracowników snujących się po zapleczu widziałem 5 albo 6 osób, a okienko tylko jedno otwarte- co tam, że kolejka na dobre 20 minut stania; może dzięki temu sprzedaje się więcej kalendarzy z papieżem?

@pcstud: i typowe nie wiem ale się wypowiem, na poczcie wykonuję się dużo więcej pracy niż myślisz, te osoby 'snujące się po zapleczu' mogły akurat ogarniać dostawę listów z WER lub
  • Odpowiedz
@Andczej: i spadła by któreś korona z głowy jakby na te 10-20 minut drugie okienko otworzyła aby ruch rozładować i wtedy wróciła do innej pracy? obsługa klientów powinna być nadrzędna, tak jak to się dzieje w każdym innym punkcie usługowym

wyobrażasz sobie, że idziesz kupic buty, a pani sprzedawczyni karzę ci w kolejce się ustawić bo musi kasę policzyć albo dostawę przyjąc?
  • Odpowiedz
i spadła by któreś korona z głowy jakby na te 10-20 minut drugie okienko otworzyła aby ruch rozładować

@pcstud: nie spadła i tu masz pełnie racji ale często praca tych ludzi na zapleczu przyśpiesza pracę osoby na przodzie, rozumiem że skoro ci to nie odpowiadało złożyłeś skargę?
  • Odpowiedz