Wpis z mikrobloga

Dzisiaj przyszła do mnie faktura za dystrybucję energii elektrycznej na kwotę prawie 800 zł. Normalnie co miesiąc płaciłem ~60 zł za sprzedaż i dystrybucję, a tutaj przychodzi faktura za samą dystrybucję na 800 zł. Dzwonie do Energii Operator, pytam skąd ta kwota. Niewiedzą. Złożyłem reklamację i mówię, że nie będę płacił tej faktury, a ci do mnie, że lepiej abym zapłacił "bo te pieniążki nie zginą" XDDDDD
#energetyka #truestory
  • 9
  • Odpowiedz
@dziobnij2: a masz osobno dystrybucję u jednej firmy a energię z drugiej? przecież oni tego nie lubią, to naliczają ile wlezie za ekstra z "tyłka" jakieś opłaty, potem dystrybucja twierdzi, że opłaty za jakieś tam błędy po stronie sprzedawcy energii i żebyś z tamtymi gadał.
  • Odpowiedz
@dziobnij2: Miałam dokladnie to samo xD rachunek 200 złotych więcej niż zawsze i " oj tam oj tam będzie pani miała nadpłatę" ( ͡° ͜ʖ ͡°) wyczaruj nagle 200 złotych i płać
  • Odpowiedz
@dziobnij2: bo operatorów ma się przypisanych na podstawie miejsca zamieszkania, ich zmieniać nie możesz. Można zmienić jedynie sprzedawcę tego prądu i dlatego dostajesz dwie faktury - od Energa Operator (czyli od tego, kto odpowiada za całe zaplecze techniczne dostarczania prądu) i od Orange, który Ci ten prąd sprzedaje. Więc jak Ci kiedyś stanie się coś z licznikiem np. to Orange umyje od tego ręce i będzie wzywać Operatora bo liczniki są
  • Odpowiedz
@dziobnij2: Aaaa, myślałam, że osobno dostajesz faktury od operaotra i od sprzedawcy. W sumie to trochę współczuję bo jak oni nie wiedzą czemu to pewnie trochę potrwa. A reklamację składałeś na infolinii? Czy pisałeś do nich?
  • Odpowiedz
@dziobnij2: radzę Ci napisać reklamację w formie pisemnej czyli mejlowej. Bo tak to nie zginie przynajmniej Tobie, a uwierz mi, że w Enerdze umie zaginąć praktycznie wszystko. Poza tym jesteś kryty, bo masz to w formie fizycznej, więc jak Ci nie odpowiedzą w ciągu wyznaczonego czasu to masz choć dowód, że się kontaktowałeś (choć oni i na przedłużanie terminów mają swoje sposoby). Jeżeli nie uprzedziłeś konsultanta, że go nagrywasz to to
  • Odpowiedz