Aktywne Wpisy
Duza-fajka +250
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Dopadła mnie dziś listonoszowa nostalgia. Może to wpływ zbliżających się świąt, może to przez spacer o szóstej rano, mgła która spowiła świat też nie jest bez winy.
Cały dzisiejszy poranek rozmyślam nad czasem jak byłem listonoszem. Okres ten wrył się w moją duszę bardzo mocno i zostanie ze mną już na zawsze.
Zastanawiam się co słychać u pana A. Czy już rozwiązał sprawę z warsztatem? Czy nadal urzędnicy chcą mu go wyburzyć?
Ciekawe co u pani N. Czy w tym roku już zrobiła świąteczne pierniczki?
Czy J. wyzdrowiał? Czy doszedł do siebie po amputacji nogi.
Czy Pucek, mój wierny psi obrońca, dorobił się w końcu budy? Czy nauczył się podawać łapę, ten krnąbrny indywidualista?
Czy w tym roku "Konkurs na ilość kartek świątecznych" wygra pani N. czy może pani L.?
Pan A. zawsze w mikołajki wystawiał ozdoby świąteczne i tego wielkiego, brzydkiego, dmuchanego bałwana. Ciekawe czy już to zrobił?
A Czarny? Ciekawe czy nadal ucieka przez bramę i swoją chęcią do zabawy straszy przechodniów? A może pan J. już naprawił bramę.
Wspominam dobre i złe chwile i serdeczność z jaką się przez te lata spotkałem. Wspominam pana D., który co roku wręczał mi butelkę domowego wina. Wspominam pana F. który zmarł niedawno, a który to próbował mnie namówić na lekcje gry na banjo. Wspominam sobie ludzi i sytuacje. Wspominam spisując adresy ludzi, którym chce wysłać kartki z życzeniami świątecznymi. Przynajmniej tyle mogę zrobić aby pokazać, że o nich pamiętam. Może oni już o mnie zapomnieli, a może od czasu do czasu wspomną i mnie.
Nostalgia wlała się we mnie mocno. Parę dni temu przeglądałem moje wpisy, historie jakie się przydarzyły. Jakie to były gorzko-słodkie siedem lat. Myślałem, że łatwo będzie się od tego odciąć, przejść dalej. Nie, nie jest i nie było łatwo. Związałem się z ludźmi. Poznałem ich życie, zostałem do niego zaproszony. Byłem świadkiem ich dobrych i złych dni. Widziałem jak zostawali rodzicami, dziadkami, jak powodziło się im lepiej lub gorzej. Obserwowałem jak nastolatki zamieniają się w dorosłych. Jakie to było niesamowite.
To był niesamowity okres w moim życiu. Cieszę się, że miał miejsce. Nauczył mnie pokory, cieszenia się z małych gestów, wyczulił na ludzi. Nie żałuję.
#feels #nostalgia
Uszy do góry panie listonoszu.
@Old_Postman: super sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Witam w klubie normalnych ludzi.