Proszę o poważną odpowiedź osobę, która jest w stanie mi powiedzieć w jaki sposób Trybunał Konstytucyjny wpłynął na jakość rządzenia Polską po roku 1990. Tylko proszę o konkretne przykłady, bo rolę Trybunału znam, ale też z tego co mi wiadomo poprzednia władza (tak głośno dziś broniąca TK) orzeczenia sprzeczne z ich polityką zwyczajnie ignorowała. #prawo #dobrazmiana #polityka
orzeczenia sprzeczne z ich polityką zwyczajnie ignorowała.
@jankowski90: super, podasz źródło tych rewelacji? A TK wydał mnóstwo orzeczeń które wpływały na normalnego obywatela, chociażby decyzja o odpłatności 2 kierunku studiów.
Proszę o poważną odpowiedź osobę, która jest w stanie mi powiedzieć w jaki sposób Trybunał Konstytucyjny wpłynął na jakość rządzenia Polską po roku 1990.
@jankowski90: No po 1990 to tak średnio, ale od momentu kiedy odebrano Sejmowi prawo "przegłosowania" TK, to wpłynął choćby w
#prawo #dobrazmiana #polityka
@jankowski90: super, podasz źródło tych rewelacji? A TK wydał mnóstwo orzeczeń które wpływały na normalnego obywatela, chociażby decyzja o odpłatności 2 kierunku studiów.
@jankowski90: No i źle wiesz.
@jankowski90: No po 1990 to tak średnio, ale od momentu kiedy odebrano Sejmowi prawo "przegłosowania" TK, to wpłynął choćby w
Komentarz usunięty przez autora