Aktywne Wpisy
Ryneczek +566
Plusują zwolennicy obłożenia otyłych ludzi wyższą składką zdrowotną. NFZ to wspólny garnek, do którego wszyscy się zrzucamy. To, ile wybierają z niego grubasy, w porównaniu do ludzi o normalnej wadze, przekracza wszelkie dopuszczalne normy. Cukrzyca typu 2, nadciśnienie tętnicze, zaburzenia lipidowe, choroba niedokrwienna serca, choroba zwyrodnieniowa stawów, nowotwory (rak endometrium, przełyku, jelita grubego, piersi, wątroby, pęcherzyka żółciowego oraz nerek). Wymieniłem tylko pierwsze z brzegu. Wszystko dlatego, że taki jegomość lubi sobie podjeść
masternodeBTC +203
Wskaż przedmiot/usługę/czynność, która w ostatnim czasie poprawiła na jakiejkolwiek płaszczyźnie w Twoim życiu komfort/bezpieczeństwo/zdrowie/prywatność itp.
Kochani, dostaję od Was regularnie pytania o wznowienie serii. Nie będę ukrywał, że problemy po przejściu na nowy Wykop zniechęciły do kontynuowania wpisów. Miałem wrażenie, że nie ma już dla kogo pisać - ale ruch w ostatnich miesiącach wrócił na serwis a tym samym możemy znów wymieniać się wartościowymi zakupami (oczywiście jeżeli okaże się, że nadal jest
Kochani, dostaję od Was regularnie pytania o wznowienie serii. Nie będę ukrywał, że problemy po przejściu na nowy Wykop zniechęciły do kontynuowania wpisów. Miałem wrażenie, że nie ma już dla kogo pisać - ale ruch w ostatnich miesiącach wrócił na serwis a tym samym możemy znów wymieniać się wartościowymi zakupami (oczywiście jeżeli okaże się, że nadal jest
Wiadomo, że jak ktoś zbiera na dom i ma na utrzymaniu rodzinę to wtedy priorytetem może być maksymalny zarobek przy ciężkiej robocie ale raczej nie będzie tak przez całe życie.
@MisiuMisiu: no to trzeba było iść do domu a nie siedzieć w poczekalni. Mi by się nie chciało.
@Dico665: Może nie najważniejszym, ale jednym z ważniejszych. Jeśli nie to rzuć swoją robotę i zajmij się swoją pasją ;) Kto nie chciałby wygodnego życia, nie mówię o trzech Lambo z garażu, ale kupnie mieszkania na luzie czy bezproblemowym spłacaniu kredo, wakacje, ferie, wyjście do restauracji i zakupy bez zbytniego szczypiania się bo nie styknie do pierwszego, zapewnienie dzieciom dobrej opieki i
@kopek: Są takie, które by zarobiły taką kwotę ale za granicą :) Ładna laska full opcja cała noc - 1200-1500 Euro :)
Komentarz usunięty przez moderatora
Jakby pracowała 12h dziennie dla brytyjskiego klienta to 100 funtów może na godzinę wyciągnie.
@MisiuMisiu: ja bym to ujął w jeszcze prostszy sposób - ludzie którzy potrafią więcej, są warci na rynku pracy więcej i zarabiają więcej.
Papier i szkoła nie ma tu wielkiego znaczenia. Może pomaga się dostać gdzieś, ale papier =/= wiedza czy też umiejętności. Dobra szkoła może pomóc, ale też nie musi. Jak ktoś jest debil to i
@MisiuMisiu:
Potwierdzam, a to dlatego, że w zawodówkach faktycznie uczą się coś robić, a sama idea studiów została zaburzona z tą całą modą na studiowanie ostatnimi czasy(55% rocznika '89 poszło na studia). Z założenia studia mają przecież przygotować ludzi teoretycznie do pełnienia różnych funkcji, a reszta czyli praktyczna aplikacja wiedzy leży już w obowiązkach absolwenta, o czym
Komentarz usunięty przez autora
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MisiuMisiu:
Pytanie, ile Ci kaletnik policzył za usługę? Nie jest sztuką mieć pracę, sztuką mieć dobre dochody.