Wpis z mikrobloga

@devcorner_pl: Przeklikałem na szybko, wygląda tak uderzająco podobnie. Z tą 'metodą' można zrobi naprawdę dużo, a Ty nawet kolejności dodawanych do css elementów za bardzo nie zmieniłeś :v
Odnośniki są takie same, nawet budowa kluczowych zdań. Stary, bez jaj :D

Może i część reguł css jest inna, ale generalnie typowe copy&paste i edit, żeby nie było, że ściągane.
Ale plagiat to plagiat.

PS: font, nie czcionka.
  • Odpowiedz
@wanderlust00: Szkoda, że Ci się nie spodobało na tyle żeby przeczytać w całości. Nadal myślę, że materiał jest wartościowy dla wielu osób, które dopiero zaczynają z webdevem, ponieważ taka metoda prezentacji dobrze pokazuje co się z czego bierze. Zgadzam się, że można zrobić naprawdę dużo. Może coś zaprezentujesz? :)
  • Odpowiedz
@devcorner_pl: No tak, ale zamiast pokazywać to samo co zrobił ktoś inny wcalegonieplagiatując to mogłeś pokazać jak np. sposób dostosować stronę do RWD, to byłoby już coś innego. Tak, Twoja strona nie jest 'estetyczna i reposponsywna' ani w '3 minuty' tak przy okazji. Jest 'fluid', a to nie to samo co RWD. A 3 minuty to się ją przegląda, a nie pisze ;)

Wybacz moje czepialstwo, ale sam po godzinach
  • Odpowiedz
@wanderlust00: Skąd pomysł, że jestem początkującym? Blog kieruję do osób, które zaczynają bo według mnie potrzebują najwięcej pomocy. Patrząc na reakcje (pomijając Twoją) widzę, że materiał się spodobał.

Jakie złe nawyki wpycham?

Podsumowując: przyczepiłeś się, że materiał jest podobny do innego (do którego link umieściłem w stopce). Jest. Co to zmienia? Co jest złego w tym, że przekazałem dobry content dalej ujmując go we własne słowa i dorzucając coś od
  • Odpowiedz
@devcorner_pl: Poprzez nazwanie fontu czcionką, tak pierdoła, ale frontendowcy o tym wiedzą już od pierwszego zetknięcia z kodowaniem. Wszędzie się o tym trąbi, w książkach, w Internecie, na uczelni. Każdy frontendowiec zna różnicę między fluid designem a RWD.

Zawsze czepiam się clickbaitów i plagiatów :)
  • Odpowiedz
@devcorner_pl: Podoba mi się () A własnie jestem w trakcie nauki frontendu, więc taki poradnik to spoko sprawa :D
edit: oczywiście tę podstawę ogarniam, ale Wasza strona sama w sobie mi się podoba, o :D
  • Odpowiedz
@devcorner_pl: mam wrażenie, że widziałem już parę takich stron. swoją drogą myślę, że to ma potencjał do różnego rodzaju tutoriali tłumaczących wszystko po kolei, jeszcze z dobrze zaimplementowanym "sandboxem", którym byłaby cała strona coś takiego może się łatwo przebić
edit: do prawdziwych, obszernych tutoriali, nie chodzi mi o takie 4 minutowe
edit2: no i zapomniałbym dodać- fajnie Ci to wyszło, jakbyś tak kontunuował, jak wyżej napisałem mógłbyś nieźle to rozreklamować
  • Odpowiedz