Wpis z mikrobloga

Jadę sobie pociągiem do pracbaza i czytam książkę... nagle wbija jakiś nowy ziom z roboty do pociągu, przysiada się i zaczyna do mnie gadać... o robocie, o pogodzie, co tam słuchać? Ja tylko przytakuje i usiłuje dalej czytać a ten k---a dalej brnie i p------i głupoty. Książkę schowałem z grzeczności a teraz ten pajac przestał gdęgać i wyjął telefon i mi pokazuje Kwejki... ludzie to są p------i....

#zalesie
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trailer: to mogłem być ja... Chciałem wyjść z przegrywu i zagadać do dziewczyny, ale z racji, że się cykam (pewność siebie 0) to postanowiłem zagadywać do przypadkowych osób ( ͡° ͜ʖ ͡°) A kwejki były śmieszne i h-j z Ciebie
  • Odpowiedz
@JakisTakiNick: mocno o tym myślałem, ale to był dość zatłoczony pociąg, a droga daleka, porzucenie tego miejsca oznaczałoby przeniesienie się gdzieś na korytarz. A i tak nie miałbym żadnej gwarancji, czy gostek nie polazłby po prostu za mną, traktując to jako zaproszenie do zabawy ;)
Niemniej zrozumiałem wtedy dobitnie, co muszą czasem przeżywać samotnie podróżujące #rozowepaski :D
  • Odpowiedz
@megaloxantha: a pieron ich tam wie, wydaje mi się, że ubrany byłem normalnie. Ale jeśli dawny mój kolega kiedyś wpieprz dostał na ulicy przez szalik, który mu babcia pod choinkę dała, samodzielnie go na drutach zrobiwszy, a który przypadkiem całkowitym miał frędzle podobne do kolorów lokalnej drużyny trzecioligowej, to może i tu przypadkiem w jakiś tajny kod trafiłem. Może czerwonymi skarpetkami, a może butami na wysokim obcasie, nie mam pojęcia
  • Odpowiedz
@monochromatycznie: To nie jest ta sama sytuacja. Luźna wymiana kilku zdań zasadniczo nie jest niczym złym i nawet ja cieszę się z takiej interakcji z ludźmi, świat staje się piękniejszy gdy każdy jest dla siebie życzliwy i powie czasem coś dobrodusznego. W tym poście mamy za to do czynienia z nachalnym głąbem, narzucającym się, naruszającym przestrzeń prywatną i mącącym spokój ducha.

Ja nie lubię p---------a o niczym i czasem nawet
  • Odpowiedz