Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +79
Przypominam poprzednie rządy PO-PSL dla smarkaczy co nie znają / jeszcze się nie interesowali, oraz dla tych co zapomnieli:
1) Zarobki były niższe,
2) siła nabywcza średnich zarobków była niższa,
3) nie wspominając o płacy minimalnej poniżej granicy ubóstwa.
4) bezrobocie było znacznie wyższe
5) istniała republika kolesi - Platforma + zaprzyjaźnieni biznesmeni zgarniali całą śmietankę i większość wytworzonego PKB
6) jeśli chodziło o inwestycje gospodarcze lub poprawę warunków bytowych społwczeństwa to
1) Zarobki były niższe,
2) siła nabywcza średnich zarobków była niższa,
3) nie wspominając o płacy minimalnej poniżej granicy ubóstwa.
4) bezrobocie było znacznie wyższe
5) istniała republika kolesi - Platforma + zaprzyjaźnieni biznesmeni zgarniali całą śmietankę i większość wytworzonego PKB
6) jeśli chodziło o inwestycje gospodarcze lub poprawę warunków bytowych społwczeństwa to
budep +1412
PiS ma niecałe 5% przewagi. Piękne! I ci wszyscy młodzi ludzie czekający godzinami, by zagłosować... nie zapomnę tych obrazków. Osiem lat czekałem na ten moment, by słuchać skowyt PiSowskich funkcjonariuszy i pękających dup wykopowych konfederatów. Wrócą w końcu normalniejsze media publiczne, zmieni się klimat i styl uprawiania polityki wewnętrznej i zagranicznej. Wiele nie oczekuję, ale wiem, że po prostu będzie lepiej. Normalniej.
#wybory #bekazpisu
#wybory #bekazpisu
#ksiazki #czytajzwykopem #boldupy
@czysta: zgadzam się, że ceny tych książek, które ja czytam są zbyt wysokie. Ale wydawca chce zarobić (bo autor to nie ma wiele do gadania i zazwyczaj dostaje grosze).
@Wladyslaw_Jagiello: znajdź mi bibliotekę, gdzie są książki z IT w miarę nowe. Jak czytasz powieści, które mają po 100 lat, to spoko. Ale jak ktoś chce czytać coś innego,
@pierre-van-hooijdonk: @Mesmeryzowany: dokładnie. Był w necie gdzieś wywiad z autorem, który pisał do Heliona. Autor dostaje grosze. Aż dziwne, że w ogóle komuś się chce pisać. Może dlatego coraz więcej jest tylko tłumaczeń z angielskiego (fakt, że na świecie jest więcej specjalistów, ale w Polsce też są - tylko nie piszą, bo im się tutaj nie opłaca).
@CurlyHairGirl: orientujesz się może czy mają tam coś z IT (programowanie itp)? Bo w takich miejscach zazwyczaj nie mają. Ale jakby rzeczywiście mieli, to nawet bym się przejechał (nawet jak nie są dużo tańsze niż w interencie - wystarczy, że porównywalne, to zaoszczędziłbym chociaż na wysyłce; bo w księgarniach stacjonarnych zazwyczaj jest sporo drożej niż w internecie, więc nawet z wysyłką bardziej się opłaca).
@pies_ogrodnika: Tak, to prawda nic z nowości raczej nie znajdziesz. Ja to nigdy nie patrzyłam na nowości tylko szłam, dawałam sobie z 30 minut żeby spokojnie przejrzeć co akurat jest w księgarni i brałam to co mnie zaciekawiło
Komentarz usunięty przez autora