Wpis z mikrobloga

W tym kierunku trzeba iść. Mówię to szczególnie do tych co ostatnio wciskają nam ciemnotę odnośnie Legera. W tym kierunku, w kierunku wygody klienta i bezpieczeństwa a nie rzekomego bezpieczeństwa każdym kosztem.
I żeby nie było, nie jestem tu adwokatem żadnego producenta, nie przetłumaczałem żadnego ani nie podpisałem umowy z żadnym producentem. Jestem adwokatem samego siebie i już widzę, że Trezor wychodzi mi naprzeciw.

Next Generation Hardware Wallet—TREZOR 2

#bitcoin #trezor #kryptowaluty
p.....4 - W tym kierunku trzeba iść. Mówię to szczególnie do tych co ostatnio wciskaj...

źródło: comment_rlj2kx5jH1YphPMTXSYW19xkFXUjcZF7.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BishKopt: Nie wierzę w to żeby Trezor miał gorsze zabezpieczenia od Legera o czym pisał tutaj ktoś wcześniej dlatego napisałem, rzekomego bezpieczeństwa, na które powoływała się ta osoba, według mnie obydwa portfele zapewniają podobny poziom bezpieczeństwa dlatego nie mam powodu żeby rezygnować z wygody i męczyć się z Legerem. Jeżeli zaprojektują swój produkt lepiej wtedy być może zmienię zdanie.
  • Odpowiedz
@BishKopt: Ledger używa specjalnego procesora zabezpieczonego przed sprzętową inżynierią wsteczną, trezor używa zwykłego mikrokontrolera. Bezpieczeństwo trezora jest identyczne z bezpieczeństwem smartphona w trybie samolotowym. Chroni przed malware na pc ale nie chroni w razie dostępu fizycznego.

@pawlo74 nie wie jak działa komputer i traktuje je jako magiczne czarne skrzynki, a tymczasem hakowanie sprzętowe nie jest wcale takie skomplikowane.

A to z wygodą to dziwne zresztą, do potwierdzenia transakcji
  • Odpowiedz
@megaloxantha: nie jestem ekspertem ale wiem komu ufać, nie muszę być ekspertem od komputerów czy telefonów aby ich używać. Tak samo jak nie muszę być inżynierem lotniczym aby korzystać z transportu lotniczego i powierzać swoje życie w rękach ludzi którym ufam. Życie to coś więcej niż pieniądze czy nawet cały majątek, czyż nie?
Problem z Tobą i czy Legerem jest taki, że nie ufam Tobie tak samo jak nie ufam
  • Odpowiedz
@pawlo74:

nie muszę być ekspertem od koputerów czy telefonów aby ich używać.

Używać jak przeciętny człowiek. Jeśli używasz karty kredytowej i cię okradną to dzwonisz, kartę blokują i zwracają środki. Bitcoina nikt nie
  • Odpowiedz