Aktywne Wpisy
Ranger +1045
Zwroty, po których wiesz, że osoba, która go wypowiedziała/napisała, jest upośledzona umysłowo.
Ja zacznę:
1. Uśmiechnięta Polska
#glupiewykopowezabawy #heheszki
Ja zacznę:
1. Uśmiechnięta Polska
#glupiewykopowezabawy #heheszki
WielkiNos +189
Te statystyki są przerażające. Największa porażka polskiego systemu edukacji. Przez dziesiątki lat zaniedbywany w szkołach problem, który wisi nad człowiekiem już do końca życia - przewrót w przód na wfie.
Na szczęście ten tutaj i Anna Lewandowska postanowili się tym zająć.
#wychowaniefizyczne #szkola #edukacja #bekazpodludzi #lewandowska
Na szczęście ten tutaj i Anna Lewandowska postanowili się tym zająć.
#wychowaniefizyczne #szkola #edukacja #bekazpodludzi #lewandowska
Po 3 miesiącach parkowania w jednym miejscu na Bronowicach znalazłem takie coś za szybą. O co chodzi z wezwaniem? Mam iść czy olac? Ledwo to znalazłem, leżało obok auta. Czego mam się spodziewać jak pójdę a czego jak zleje sprawę?
#krakow #motoryzacja #prawo
@kommie
@p3k1 http://3obieg.pl/przyszlo-wezwanie-z-fotoradaru-lub-za-parkowanie-co-robic-pytania-i-odpowiedzi
Krótko mówiąc, czekamy na IMIENNE wezwanie w którym musi być uwzlędnione z jakiego art. wzywają OPA
Powiem Ci, jak zrobiłem to ja i z jakimi trudnościami się spotkałem.
Moje wezwanie (już te wysłane pocztą) miało formalne braki, tj na wezwaniu nie było informacji o tym w jakim charakterze mnie wzywają, jakie przysługują mi prawa (to koniecznie musi się znaleźć!) i z jakiego artykułu. Ten argument podniosłem w sądzie i postępowanie zostało umorzone. Nie wiem czy z tego powodu (tak powinno być) bo sąd tłumaczył to niewykryciem
Mam jeszcze pytanie czy wiesz może czemu na moim wezwaniu nie ma charakteru w jakim mnie wzywają? Powinno być chyba że jako świadek lub podejrzany. Dlaczego tego nie dają?
Na tym świstku nie ma Twoich danych (i charakteru w jakim Cię wzywają) bo nie wiedza kogo to pojazd sobie tak ładnie stoi :) Dowiedzą się później, jak jakaś biurwa z SM złoży wniosek o informacje o pojeźdie do CEPIK'u.
Dopiero wtedy (jak się nie
Dopiero po tym rozpytaniu w SM są trzy możliwe warianty:
- albo bierzesz na klatę mandat
- albo nie przynajesz się do winy i sprawę puszczą do sądu
- albo nie