Wpis z mikrobloga

Zakładam, że jest tu dużo nerdów.
Zatem drogie nerdy, opiszcie swój tzw. ideał dziewczyny. Tak z ciekawości. Wygląd, zachowanie, zainteresowania, usposobienie. Pytanie trochę w celach naukowych, a trochę prywatnych #zwiazki #rozowepaski #pytanie (proszę o odpowiedzi tylko osoby bardzo zorientowane na naukę, logiczne myślenie, racjonalizm itp.).
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lucciola

Lubie madre kobiety, najlepiej z umyslem scislym (kreca mnie kobiety, ktore interesuja sie matematyka i fizyka- sam nie ogarniam), z jakas pasja (byle nie moda...), skromna, mila i z ambicjami- tj. rozwijajaca sie naukowo, uroda 5/10 ( nie lubie tej skali). Trace zainteresowanie rozowym nawet 10/10 gdy wyczuje, ze to tepa dzida
  • Odpowiedz
bo większość facetów uznaje swoje emocje i uczucia za logikę oraz racjonalne fakty

@Haneul: Piszesz to na podstawie jakichś badań czy takie jest Twoje przypuszczenie?
  • Odpowiedz
@lucciola:

1. Stabilna emocjonalnie
2. Silny kręgosłup moralny (nie ukradłaby nic, nie oszukała na ciąże, nie zniszczyła komuś życia itd., )
3. Ma politykę 0 kłamania i 100% szczerości w związku.
4. Musi chcieć mieć dzieci
  • Odpowiedz
@lucciola: Jeszcze jedno mi się przypomniało - możesz spojrzeć na MBTI. Jeśli dobrze kojarzę, to jest to raczej mało naukowy test (tzn. nie jest chyba uznawany przez psychologię), ale na pewno ciekawy.

"Osoby bardzo zorientowane na naukę, logiczne myślenie, racjonalizm" będą zapewne skupione wśród kilku spośród 16 typów (obstawiałbym te z literkami *NT*). W internecie jest mnóstwo artykułów, które prezentują zależności pomiędzy poszczególnymi typami. Możesz więc zobaczyć które typy w
  • Odpowiedz
@Haneul: Nie ma nic złego w zainteresowaniu modą. Twierdzenie, że coś jest z tym nie tak to jakby napisać np. "większość facetów uznaje swoje emocje i uczucia za logikę oraz racjonalne fakty". Upraszczanie obrazu kobiet/mężczyzn przez przeciwną płeć nigdy nie jest dobre.
  • Odpowiedz
@lucciola: Nerdem może nie jestem, ale geekem i fascynatem nauk wszelakich i fanem ludzi popularyzujących wiedzę już jak najbardziej. Primo, musi być inteligentna. Nie chodzi mi o umiejętność r------------a 5 całek równocześnie prowadząc rozmowę w języku japońskim na temat najnowszych osiągnięć w dziedzinie bio-nanotechnologii. Zwykłe życiowe ogarnięcie plus iskra intelektu i ciekawość otaczającego świata. Fajnie tez żeby była ładna, ale jako że sam jestem raczej średnio i z nadwagą to
  • Odpowiedz
@lucciola: Z tymi klubami to pewnie większości chodzi o imprezy w stylu wujaszka Liestyle - ale to Cię chyba nie dziwi że raczej nikt nie myśli poważnie o dziewczynie która pozwala sobie na jakieś naklejki na piersiach ;)
  • Odpowiedz
- kobiecy i zadbany wygląd - delikatny makijaż, pomalowane paznokcie (nie jakieś szpony i tipsy tylko naturalne; najgorsze co może być to chyba odpryskujacy lakier z którym delikwentka nic nie robi przez kilka dni - to jest po prostu obrzydliwe), czysta i pachnąca perfumami, skromny ubiór z klasą - sukienki, koszule, buty na obcasie. Nie trzeba na co dzień chodzić w wysokich szpilkach bo to zwyczajnie niewygodne ale kobieta w wieku 25+ zakładająca codziennie trampki lub co gorsza glany wygląda komicznie i mnie skutecznie odstrasza. Włosy do ramion lub dłuższe, kolor mniej ważny.
- praca i wykształcenie - mało istotne, ważne żeby się w tym spełniała i zarabiała przynajmniej na swoje utrzymanie
- umiejętność logicznego myślenia i wyciągania wniosków
- brak fochów o wszystko
- mówienie o swoich potrzebach, problemach itp. - "domyśl się" odpada
- brak "księżniczkowatości" i roszczeniowej postawy
  • Odpowiedz