Aktywne Wpisy

rozqrwiciel +981
Dostałem przedsądowe wezwanie do zaprzestania naruszania dóbr osobistych, bo na osiedlowej grupie napisałem czym się trudni jedna z sąsiadek, która się wcześniej do mnie #!$%@?ła xDD
Co 1-2 tygodnie znajoma "Pani ze wsi" dostarcza mi jajka, jakieś warzywa i inne produkty z własnego gospodarstwa. Najczęściej jestem w mieszkaniu, więc od niej odbieram, czasami jak mnie akurat nie ma to otwieram jej zdalnie drzwi, zostawia, wychodzi.
Na grupie mieszkańców "elitarnego i priestiżowego" osiedla, które przyszło mi zamieszkiwać, ktoś wrzucił jej zdjęcie z pytaniem, dlaczego "takie osoby" są wpuszczane przez ochronę. Kilka osób (głównie Karyny) poparły, że przecież trzeba dbać o azyl, o bezpieczeństwo (czyt. jak ktoś nie nosi przynajmiej Gucci czy innego gówna to nie powinien przekraczać progu, żeby nie zaburzać poczucia estetyki szanownych państwa jego mać...). Szczególnie jedna Karyna spruła się dość mocno, że sobie nie życzy, że będzie interweniować itp.
Uprzejmie
Co 1-2 tygodnie znajoma "Pani ze wsi" dostarcza mi jajka, jakieś warzywa i inne produkty z własnego gospodarstwa. Najczęściej jestem w mieszkaniu, więc od niej odbieram, czasami jak mnie akurat nie ma to otwieram jej zdalnie drzwi, zostawia, wychodzi.
Na grupie mieszkańców "elitarnego i priestiżowego" osiedla, które przyszło mi zamieszkiwać, ktoś wrzucił jej zdjęcie z pytaniem, dlaczego "takie osoby" są wpuszczane przez ochronę. Kilka osób (głównie Karyny) poparły, że przecież trzeba dbać o azyl, o bezpieczeństwo (czyt. jak ktoś nie nosi przynajmiej Gucci czy innego gówna to nie powinien przekraczać progu, żeby nie zaburzać poczucia estetyki szanownych państwa jego mać...). Szczególnie jedna Karyna spruła się dość mocno, że sobie nie życzy, że będzie interweniować itp.
Uprzejmie
PetalMind +231

Zatem drogie nerdy, opiszcie swój tzw. ideał dziewczyny. Tak z ciekawości. Wygląd, zachowanie, zainteresowania, usposobienie. Pytanie trochę w celach naukowych, a trochę prywatnych #zwiazki #rozowepaski #pytanie (proszę o odpowiedzi tylko osoby bardzo zorientowane na naukę, logiczne myślenie, racjonalizm itp.).
@WLADCA_MALP: oczywiście, że chodzi
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
po pierwsze musi posiadać tą jakże cenną i rzadką umiejętność rozmowy- a pod pojęciem rozmowa na myśli mam określanie tego co we mnie i argumentacja tego-świadomość, nie do zaakceptowania jest rzucanie słów bez pokrycia czy mylenie zauroczenia z miłością
po drugie, choć nie jest to wymagane, atutem jest stała i regularna aktywność fizyczna, obojętnie jaka dyscyplina
resztę idzie
- oszczędna;
- pedantyczna;
- lubi zamulać w domu;
- nie lubi imprez (klubów), domówki i zabawa w grupie zaufanych osób spoko;
- pracowita, z własną pracą, bez chęci wyciągania kasy od faceta;
@oswaldlazar: przecież to nie jest wyzwisko. Moi znajomi nerdy sami o sobie tak mówią.
@01ab: dzięki za długą wypowiedź i że potraktowałeś moje pytanie serio.
Dlaczego chodzenie do klubów jest u was tak źle widziane?
" pochodzące z języka angielskiego negatywne określenie osoby nieprzystosowanej do życia w grupie młodzieżowej. Nie utrzymują stosunków towarzyskich i nie dbają o formę fizyczną. Są obiektem przemocy szkolnej, gdyż nie potrafią odpowiednio reagować na zaczepki. Jego bardziej uspołecznioną wersją jest geek."
Czy dla Ciebie nerdem/geekiem jest ktoś kto pracuje w IT czy po prostu gość, który spędza przed kompem
Klucz: rozmowa i umiejętność składania zdań oraz umiejętność analizy otoczenia( no i brak naiwności).
Innymi słowy, ja rozumiem ją, a ona rozumie moje zdanie i swawola też jest wymagana dla kobiety, która chciałaby być matką naszych dzieci ;).
Wygląd, a dokładnie twarz podkreślona słodkością. Mogą być lekko widoczne piegi i błękitne oczy. Figurę można wyćwiczyć więc nie zwracam zbytnio na nią.
A i co do jeszcze osobowości to chciałby, aby zrozumiała moje tendencję do zmian nastroju i chęci do rozmowy. Jestem introwertykiem więc często zmieniam sposobność do rozmów, raz nalegam na rozmowę, raz chciałbym siedzieć w kilku godzinnych ciszach( chociaż czuję się niezręcznie, kiedy nic nie mówię do dziewczyny ponieważ czuję, że ją nie rozbawiam.).
Fajnie by było, żeby rzetelnie opowiadała o swoim hobby i żeby miała jakiekolwiek hobby ( chodzi o to, aby jej hobby to nie był drugi człowiek i wieczna droga po gorzałkę i na zabawę. Mnie w gruncie rzeczy wszystko zaciekawi, jeśli tylko opowiada się to w ciekawy sposób ( zabawa w nauczycielkę i ucznia to moja ulubiona zabawa ( ͡°
@Ave2: przecież im nikt nie każe chodzić do klubów. To, że się czegoś nie lubi nie oznacza, że nie można mieć fajnej relacji