Wpis z mikrobloga

Rosjanie o napasci w studio

Okazuje sie, ze akcja, ktora miala miejsce w czasie ostatniego odcinka programu "Prawo Głosu" jest w tej chwili tematem numer jeden w Rosji. Ogromna czesc Rosjan broni mnie, pisza do mnie wiadomosci na VK (w tej chwili 800 nieprzeczytanych), sa tez pierwsze reakcje wideoblogerow, politykow, historykow, dziennikarzy...

Jedna z nich: http://gordonua.com/news/worldnews/ponasenkov-o-drake-na-rossiyskom-tv-ukraincy-i-polyaki-znayte-chto-zdes-daleko-ne-vse-dumayut-i-vedut-sebya-tak-gadko-160554.html

Jestem naprawde bardzo milo zaskoczony! Chociaz.. w tej chwili Rosja w ramach kary za rosnaca popularnosc moze mnie stad po prostu deportowac.

#maciejczuk #rosja
tomasz-maciejczuk - Rosjanie o napasci w studio

Okazuje sie, ze akcja, ktora miala...

źródło: comment_SbolMSo4EAgONp6FRqghnFtL9r2Vdra5.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sorek: ja tutaj tylko podrzucę ten filmik a propos Stevena Seagala i marchewek, bo jeżeli ktoś tego nie widział, to koniecznie trzeba nadrobić :D
Kangel - @sorek: ja tutaj tylko podrzucę ten filmik a propos Stevena Seagala i marche...
  • Odpowiedz
Okazuje sie, ze akcja, ktora miala miejsce w czasie ostatniego odcinka programu "Prawo Głosu" jest w tej chwili tematem numer jeden w Rosji.

@tomasz-maciejczuk: Ta skromność. Co, nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ogromna czesc Rosjan broni mnie, pisza do mnie wiadomosci na VK (w tej chwili 800 nieprzeczytanych), sa tez pierwsze
  • Odpowiedz
@tomasz-maciejczuk: mowisz ruskim na ich ziemi ze zyja w gownie a ludzie w metrze Ci 'przyklaskuja'?
Jakos mi to nie pasuje do obrazu Rosji gdzie Putin jest mesjaszem i przywroci ich do swietnosci ZSRR.
Nie wiem nie bylem, taki mam obraz Rosji z polskich mediow.

(opieram sie na tlumaczeniu nagrania z Wprost)
  • Odpowiedz
@sorek: wkleje tu mój komentarz to wpisu @tomasz-maciejczuk że gratulował mu Strielkow > : tak więc twierdzisz że plk GRU Strielkow-Girkin odpowiedzialny za koordynowanie działań separatystów z Donbasu DNR gratuluje Ci że w rządowej TV w--------ś i obrażałeś ruskich = Ciekawe. Wot Gieroj. Tomek "legendowałeś" się długo ale twoja legenda się sypie - zostanie Ci rola Korejby = nadwornego pajaca, POP-a. To już koniec Tomku twojej polskiej kariery. Zostaniesz
  • Odpowiedz
Jest pewien chłopak w ojczystym mocarstwie
Popularny jak Andriej Arszawin, prawie
Na niebie lata i w wodzie nurkuje
Ładą Kalina Forda prześciguje
Z nim nawet w syfie nam jest bardzo wspaniale
Dlatego kochamy naszego wodza wytrwale
calandrino - Jest pewien chłopak w ojczystym mocarstwie
Popularny jak Andriej Arszaw...
  • Odpowiedz
Wbrew pozorom nie jest tak, że stworzył go komunizm po 1917 r. Takie cechy jak: uznawanie kłamstwa za moralne, mieszanina zwierzęcego okrucieństwa z wielką życzliwością, syndrom oblężonej twierdzy, wiara w posłannictwo, szowinizm, specyficznie pojmowane słowianofilistwo, niewolnicza uległość wobec każdej władzy (rabstwo), istniały także przed rewolucją a skąd wynikają tłumaczy powyższa książka.

@przyprawca: Zgaduję - kwestia najazdów Mongolskich/Tatarskich?
  • Odpowiedz
@tomasz-maciejczuk: poczytałem trochę komentarzy i faktycznie zadziwiająco sporo przyznaje Ci rację, ale też masa pomyj na Polskę i Polaków, co drugi komentarz o pszekach albo lachach, jakieś teksty o tym że Polska to hiena Europy, że jesteśmy sprzedajni, rysofoby, głupcy wierzący w parasol NATO itp. itd. A najczęściej powtarzający się zarzut, to że przecież tylu Polaków emigruje na zachód więc u nas też jest jak w gównie.

Moje pytanie do
  • Odpowiedz