Wpis z mikrobloga

@paliwoda: Ty w codziennym życiu, twarzą w twarz z jakąś osobą, która popełni #grammarnazi również przez ciebie jest "edukowana", czy tylko w internecie tak czynisz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katera: No ja już też się przyzwyczaiłem i jak czegoś nie napisze w stosunku do mnie to znalezisko jest "mało wartościowe" o jego komentarz. Podoba mi się również, że jedzie równo po wszystkich ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@WuDwaKa: A dlaczego miałbym się „szczypać”? Moja żona poprawia mnie, ja poprawiam ją. A szwagier kupił sobie specjalnie książki traktujące o niuansach językowych (których kalibru nijak nie można porównać do baboli jakie ty sadzisz). I zrobił to sam z siebie, nie dlatego że go czasami poprawiałem, tylko po prostu imponuje mu prawidłowe używanie języka ojczystego. Sam też z tych książek skorzystam za czas jakiś, bo mam świadomość, że ideałem nie
  • Odpowiedz
@paliwoda Już pomijam fakt typie, że to niekulturalnie jest poprawiać kogoś na forum, wg zasad savoir vivre należy poprawiać kogoś w odsobnieniu, niepublicznie przy wszystkich, a w internecie poprzez wiadomości prywatne. Jesteś zwykłym gburem kolego
@WuDwaKa
  • Odpowiedz