tak sobie jem szynkę z dzika i sobie przypomniałam o moim dylemacie moralnym: czy jestem przeciwko zabijaniu wolnożyjących zwierząt czy nie. I dalej nie wiem. Poza rozrywką dla upośledzonych myśliwych i mięsem dla ludzi są jakieś inne plusy zabijania zwierząt? #polowanie #dziczyzna #weganizm #wegetarianizm
@rozkopa: przejrzyj moje posty - łatwo dowiesz się gdzie mieszkam i pracuję. Zapraszam serdecznie. Wyzywasz mnie i grozisz mi. Wiesz, że to podchodzi pod kk?
screenshot zrobiony i z chęcią się z Tobą spotkam, akurat obok mojej pracy jest komisariat policji. Może wtedy coś do Ciebie dotrze?
@rozkopa: nadal brak kultury w Twoich wypowiedziach. Czy tak bardzo chcesz zostać skazany za grożenie?
Jeżeli grozisz komuś śmiercią popełniasz przestępstwo. Jest to tzw. występek karany grzywną, ograniczeniem wolności lub, w wyjątkowo drastycznej sytuacji, karą więzienia do 2 lat. Grożenie śmiercią to tzw. groźba karalna. Jak mówi art. 190 kodeksu karnego § 1: Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w
§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
Komentarz usunięty przez moderatora
screenshot zrobiony i z chęcią się z Tobą spotkam, akurat obok mojej pracy jest komisariat policji. Może wtedy coś do Ciebie dotrze?
zaraz moderator i tak to usunie. a
Komentarz usunięty przez autora
Art. 216
§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
Mam ciężki czas, i w przypływie złości całkowicie niepotrzebnie i bezpodstawnie Cię obraziłem - przepraszam.
Wsuwam konto i nie będę rejestrował nowego, aby przypadkiem kogoś znowu nie obrazić.