Wpis z mikrobloga

Mam problem z modem elektronicznym. Mianowicie problem polega na tym, że jak chcę zaciągnąć bucha, naciskam przycisk, chcę się inhalować, ale... nie dzieje się nic. Zupełnie tak, jakbym miał wyłączonego boxa. To znaczy naciskam przycisk i tak jakby nie chwytało atomizera. I to się dzieje często. Np. za pierwszym nie pójdzie, za drugim też nie, ale na przykład już za trzecim mogę ściągnąć bucha. No i to jest bardzo losowe, raz zadziała od strzała, a raz jak nie zadziała to dopiero za którymś kliknięciem jest okej.
#epapierosy #epapieros
  • 24
@hoppek: Zakładam w tfie grzałka kupna więc albo to z nią jest problem i pico wariuje albo jest problem z zasilaniem choć wątpię bo Pico to dobry sprzęt. Tak jak wspominałem wyczyść wszystkie piny(box, parownik, grzałka) spirytusem czy co tam masz pod ręką grzałkę wykręć i wkręć na nowo. Zobaczymy, jeśli to nie pomoże będziemy myśleć dalej.
@hoppek: W takim razie nic się nie martw, zdecydowanie to wina boxa. Choć tak jak @Sofa napisała, fajnie by było gdybyś jeszcze spróbował tfa podłączyć pod coś innego bo może to być również uwalony gwint w tfie.
Dzień dobry Mireczki, mam problem z rx 2/3. Nie mam pojęcia dlaczego odcina mi ładowanie przez USB przy 80%, ładowałem na 2 różnych kablach i dalej to samo :/ Macie jakieś pomysły dlaczego tak się dzieję? Może to problem z akumulatorami?
#epapierosy
@kapqo: modów na 2 albo 3 ogniwa nie powinno się w ogóle ładować przez usb. Load balancer układu ładuje pierwsze ogniwo na full, a pozostałe - jak widać. Dodatkowo obciąża to bardzo ogniwa same w sobie i może doprowadzić do awarii moda. Polecam ładowarkę Xtar, Efest albo Nitecore.
@kapqo: cytat ze strony Wismeca o rx2/3: "Charging
It is better to take out the cells and charge them through external charger."
Skoro producent tak dość wprost o tym pisze i to bezpośrednio na stronie produktu, to też o czymś świadczy.

zerknij na efest luc v4, jest w miarę tania a bardzo dobra i bardzo szybka (2h do pełna)