Murki, jak zrobić idealnego schabowego? Generalnie, jak zrobić idealną panierkę?
Nieważne jaką robię panierkę i na jakim mięsie - czy tempurę, czy ciasto piwne, czy w bułce tartej- brzydko mi odpada, czasami nasiąka tłuszczem. Niestety nie mogę się poradzić mamy, bo kompletnie nie umie gotować. #gotujzwykopem #gotowanie #pytanie #mieso
@ChomiczaKrolowa: Mięso musi być suche. Użyj ręczniki papierowe ( ͡°͜ʖ͡°) plus odpowiednio trzeba piec. Czasem jak jest za długo smażone po jednej stronie to panierka na drugiej tej jeszcze surowej robi się wilgotna i potem to jest przyczyną odpadania panierki. Polecam jajko+ bułka tarta ( ͡°͜ʖ͡°)
Nieważne jaką robię panierkę i na jakim mięsie - czy tempurę, czy ciasto piwne, czy w bułce tartej- brzydko mi odpada, czasami nasiąka tłuszczem. Niestety nie mogę się poradzić mamy, bo kompletnie nie umie gotować.
#gotujzwykopem #gotowanie #pytanie #mieso
@DanielTakiJelen: Schaboszczak tylko na smalcu.
@DanielTakiJelen: ale smalec jest tanszy od oleju ;)