Aktywne Wpisy
IdillaMZ 0
#usa duzo na temat problemow stanow Pasa Murzynow, czyli glownej koncentracji czarnych, mowi poparcie calej reszty ludnosci dla Republikanow, mimo niemal 100% poparcia, polnocnokoreanskich wynikow ludnosci czarnej dla Demokratow
NIE mam typowych objawów UPG. Nie mam żadnych majonezów, nie mam żadnych olejów w płynie chłodzącym, auto mi się nie przegrzewa. Kopci jak jest zimno i kopciła tak w zeszłym roku. Od zeszłego roku zrobiłem 15000km, gdyby była to UPG, to już latem bym się z nią pożegnał...
Czy jednak UPG? Tyle, że gdyby była UPG, to nie byłoby plam pod autem, jak się zatrzymałem, bo poszłoby wszystko w miskę olejową, albo olej poszedłby w zbiorniczek i bym to widział po tym, co się rozlało.
#mechanika #samochody #motoryzacja
Membrana skalibrowana na jakiestam cisnienie. Jak uwazasz ze nie ma co sie zepsuc/zestarzec no to nie wiem co powiedziec :|
1) Korek
2) Termostat
3) UPG.
Dlaczego wszyscy zakładają, że uszkodzenie uszczelki pod głowicą automatycznie wiąże się z mieszaniem oleju z płynem? Uszkodzenie może być na tyle małe, że przedmuch do układu chłodzenia z którejś komory może się pojawiać przy długim obciążeniu silnika (jazda ze stałą prędkością na trasie). Może to być też mikropęknięcie głowicy... Szczególnie, że piszesz, że wskazówka nie pokazywała
@mickovsky:
Zrób test na zawartość CO w chlodziwie
@Zielony34: UPG. W układzie chłodzenia są spaliny...
A wymiana nie taka straszna jak ją malują( ͡° ͜ʖ ͡°