Wpis z mikrobloga

#aliexpress #xiaomi #umi #naprawa #naprawiajzwykopem #naprawatelefonu #telefony #smartfon #chinskiecuda

Mireczki - pomocy bo mnie już krew zalewa. Posiadam telefon UMI SUPER, ale poszedł mi w nim dotyk i tutaj zaczyna się karuzela...

18 października wysłałem telefon do dystrybutora CK Mediator, który takich chińskich telefonów wypluł w Polskę tysiące. Po kilku telefonach do nich z zapytaniami co się dzieje - świrowali cały czas, że telefon jest na testach, że to wada mechaniczna i że do wymienienia będzie dotyk (eureka).

Po czym dzisiaj puka do mnie kurier i wręcza mi telefon z powrotem. - Dzwonie do CKM a oni mówią, że nie potrafią naprawić telefonu i dlatego nie będę płacił za wysyłkę i testy wstępne telefonu.

Brawo karwa kawka... - Czy ktoś już może wymieniał ekran w takich podrzędnych markach jak UMI? Miesiąc psu w dupę i zastanawiam się czy da się to odratować.

Pomocy Mireczki.
Pobierz Gustlik - #aliexpress #xiaomi #umi #naprawa #naprawiajzwykopem #naprawatelefonu #tele...
źródło: comment_LKYrU2CXMJfgXNGLXrxCk2So5NUeluGs.jpg
  • 8
Najłatwiej to poszukać na ali cały ekran razem z panelem dotykowym i wymienić samemu/dać komukolwiek kto się na tym zna choć trochę. Pozostaje kwestia opłacalności, bo ja tu widzę ceny na poziomie 200zł za ekran i digi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@barto125: Ale serwisantem nie jesteś tylko zrobiłeś to na własną rękę? Śmiech trochę bo tak się UMI chwaliło, że to niezniszczalny temat a mi trzymałem go razem w kluczami i monetami w jednej kieszeni i się poobijał tak a nie inaczej...
Gustlik - @barto125: Ale serwisantem nie jesteś tylko zrobiłeś to na własną rękę? Śmi...
@Gustlik: Chińczyki dużo rzeczy chwalą, niekoniecznie prawdziwych.
Tak, na własną rękę, serwisantem nie jestem. Wystarczy trochę zdolności manualnych.
Ja swojego też trzymałem w kieszeni i wyjąłem z pękniętym ekranem.
barto125 - @Gustlik: Chińczyki dużo rzeczy chwalą, niekoniecznie prawdziwych.
Tak, n...
@Gustlik Kup lcd with frame, to nie będziesz się musiał bawić w odrywanie wyswietlacza od ramki. Przelożysz tylko płytę główną, baterię, poskręcasz i będzie po sprawie. Jeszcze jedna uwaga, w niektórych modelach bardzo ciężko zdjąć tylną klapkę, co wiąże sie z możliwością jej połamania. Warto więc sprawdzić, czy da sie ją w łatwy sposób zdemontować, zanim zamówi sie wyświetlacz. Tak masz możliwość zamówić dwa w jednym, za jedną wysyłką