Krzyżacy jest najbardziej dochodowym filmem w historii polskiej kinematografii, absolutnym hitem i filmem o największej oglądalności[3]. Obejrzało go 2 miliony widzów w ciągu kilku miesięcy[4], 14 milionów w ciągu pierwszych czterech lat, a ponad 32 mln do 1987 r.[5] W ZSRR miał 29,6 milionów widzów[6], w Czechosłowacji 2,65 mln[7], a we Francji 1 mln[8].
W sumie nie zdawałem sobie z tego wcześniej sprawy.
@Dobre_bo_z_Marcepanem: tyle ze ta obcislosc nadaje nylon i lycra rozumiem ze tobie sie wydaje ze mozna ja uzyskac bawelna i welna xD a moze gumy po prostu dodawali? idz ty idz ty bo zaraz marksa w srednioweczu wymyslisz w tym swoim genderyzmie
@Dobre_bo_z_Marcepanem: wez czlowieku glupi nie wklejaj mi takich guwien xD i co? bo malarz namalowal francuza to zwyczajny rycerz z gola d--a sie wybieral na krzyzakow? ty normalny jestes? namalowac to nawet sobie tam dinozaura i co? bedzie to dowodzilo ze byly w sredniowieczu?
@Dobre_bo_z_Marcepanem: i co? on jest w rurkach? nie wspominajac o tym ze wtedy mieli max z 170 wzrostu a normalnie za 160 wiec mieli krotkie nogi a nie takie elfie jak na tym twoim z------m rysunku
rycerz na zdjęciu u OPa jakbyś cokolwiek wiedział z historii cz z Sienkiewicza to był goniec, posłaniec, którzy przybyli tam do Jagiełły na długo przed rozpoczęciem bitwy, nie mają założonego ekwipunku na sobie jeszcze
łucznicy angielscy faktycznie tak wyglądali nawet się nie spieraj o to
Na wykopie panuje takie p--------o o każdym, kto nosi nawet nie rurki, a zwyczajne slimy. No to pokazuję, że mężczyźni noszą spodnie takiego kroju od wieków i wcale nie byli pedałami
W sumie nie zdawałem sobie z tego wcześniej sprawy.
@BeetleJuice: Inko(g)ńito z niemym "g".
w tym filmie mnóstwo rzeczy się nie zgadza, ale akurat te stroje na zdjęciu są prawidłowe
a i oczywiscie mieli po 180cm wzrostu i tak dlugie nogi XD
panie, mężczyźni od setek lat chodzą w obcisłych spodenkach i rajtuzach, to na wykopie się ludziom wydaje, że to nowe zjawisko
rozumiem ze tobie sie wydaje ze mozna ja uzyskac bawelna i welna xD a moze gumy po prostu dodawali? idz ty idz ty bo zaraz marksa w srednioweczu wymyslisz w tym swoim genderyzmie
no k---a rzeczywiście nylon i lycra
lucznicy angielscy to też pewnie chodzili z nylonem i lycrą, co nie?
...
rycerz na zdjęciu u OPa jakbyś cokolwiek wiedział z historii cz z Sienkiewicza to był goniec, posłaniec, którzy przybyli tam do Jagiełły na długo przed rozpoczęciem bitwy, nie mają założonego ekwipunku na sobie jeszcze
łucznicy angielscy faktycznie tak wyglądali nawet się nie spieraj o to
rekonstruktorzy historyczni to też pewnie w c---a z tobą lecą, co nie?
Nie chodzi o same rurki.
Na wykopie panuje takie p--------o o każdym, kto nosi nawet nie rurki, a zwyczajne slimy. No to pokazuję, że mężczyźni noszą spodnie takiego kroju od wieków i wcale nie byli pedałami