Wpis z mikrobloga

#gory #karkonosze
Na długi weekend wypad ze znajomymi w pobliskie Karkonosze. 2 dni, 3 dzień już tylko zejście. Nocleg w schronisku Hala Szrenicka jak najbardziej na plus. Polecam, warun dobry, cena niska.
Niestety pogoda nie rozpieszczała. Jedyne widoki z pierwszego dnia. Jakieś 15 minut. Później i tu nadeszły chmury i zrobiło się mleko.

Tip. Labska bouda po czeskiej stronie. Jedzenie słabe i drogie - nie polecam. Jedynie p--o ok.
booolooo - #gory #karkonosze
Na długi weekend wypad ze znajomymi w pobliskie Karkono...

źródło: comment_12AwYbMYiZOPz6lf6iGPRnbn266rXz5C.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bialoczarna: w zależności od pogody na najbliższe dni, nie polecam iść na śnieżne kotły (głownie zimą ale teraz to różnie bywa) od Jagniątkowa niebieskim szlakiem. Jak spadnie dużo śniegu to jest naprawdę trudno (zwłaszcza jak w dzień ataku będzie wiało mgłą).
  • Odpowiedz
@bialoczarna: https://mapa-turystyczna.pl/route/r4c3 8:10 start, na Hali około 15:30. Czyli ponad 7 godzin. Ale tempo bez szału, bo były osoby kompletnie bez doświadczenia. Do tego w schronie pod Łabskim godzinka przerwy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sam zielony szlak na Śnieżnych dosyć trudny w tych warunkach.

@Slonx: Być może ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na drugi dzień mieliśmy taką trasę: https://mapa-turystyczna.pl/route/r4cr A, że
  • Odpowiedz
@ladzik: dzięki za ostrzeżenie, coś tam o górach wiem, pchać się na misje samobójcze nie będę :-)
@booolooo: pytam, bo sama biorę opcję wyjścia ze Szklarskiej, Jagniątkowa czy z Michałowic, byłam ciekawa zdania. Schronisko obowiązkowo! :-)
  • Odpowiedz
@bialoczarna: Na podejściu nie powinno być źle. Szedłem z miesiąc tym niebieskim z Jagniątkowa i myślę, że w warunkach z tego weekendu też nie było problemu. Dodam, że spotkaliśmy grupkę trzech osób. Wchodzili tym szlakiem, jeden w adidaskach dawał rade...
Np. najtrudniejszy odcinek był w okolicach Kamieńczyka - dużo ludzi tak wydeptało szlak, że był lód zamiast śniegu. Na mało uczęszczanym szlaku tego nie będzie.
  • Odpowiedz