Wpis z mikrobloga

Ostatnio podawałam informację klik Patryczek znalazł Dawcę i ma szansę na życie.
Dodawałam również znalezisko o Weronice, poznałam ją osobiście.
Niestety nie doczekała na swojego Dawcę :-(
Odeszła od nas wczoraj ok godziny 20, w swoim domu, wśród Rodziców i najbliższych. Proszę rejestrujcie się jako potencalni Dawcy Szpiku, niektórzy nie mogą długo czekać na swojego Bohatera :-(

Pozwolę zawołać plusujących wpis bo widziała, że ludzie się rejestrowali po apelu.

#bialaczka #gnidawygrywazbialaczka #dkms #szpik
balatka - Ostatnio podawałam informację klik Patryczek znalazł Dawcę i ma szansę na ż...

źródło: comment_0DcpR7NhPK1PhntsCHe3OnePT4X0QNCw.jpg

Pobierz
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pysxdka: Wynika z tego, ze zarówno w wypadku alergii i stosowanych przewlekle leków trzeba skonsultować się z lekarzem, postaram się o tym pamiętać następnym razem.
  • Odpowiedz
Chciałem oddać dla tej dziewczyny krew niedługo, minęło mi już dwa miesiące ale jakiś katar mnie nie opuszcza a wiem że poszukiwała 0RH-
Dziś rano dowiedziałem się że zmarła. Przykre to.
Mirki, zapisujcie się jako dawcy szpiku, oddawajcie krew, może być tak że wam kiedyś będzie potrzebna.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dondon w czwartek będę mieć aktualna liste wykluczen i dopiero Ci sprawdzę, bo z.miesiąca na miesiąc te wykluczenia medyczne się zmieniają
  • Odpowiedz
@Zatwardzenie: rzecz w tym, że nie musisz oddawać swojego życia, i to za darmo...

brzmisz jakbyś miał umysłowość tego kilkuletniego chłopca, który oddał swoją krew bratu, bo tamten by nie przeżył bez transfuzji. I po zabiegu ten chłopiec spytał: "Oddałem swoją krew, to teraz umrę, prawda?" Ale to nie byłby problem dla niego.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@patrzpan niedoczynność nie dyskwalifikuje w pełni, ale zarejestrowanie się w bazie jest możliwe po konsultacji z lekarzem. Napisz mejla na medyczne@dkms.pl i opisz swój przypadek oraz jakie leki przyjmujesz ʕʔ
  • Odpowiedz