Nie mogę się doczekać tego bydlaka (ʘ‿ʘ) Jeszcze mniej retencji w porównaniu do poprzedniego Vario i Forte, wylot kawy pod samymi żarnami i do tego to będzie na pewno pierwszy młynek do espresso z wbudowaną wagą i pierwszy lub jeden z niewielu z obracającym się zewnętrznym żarnem. Jestem strasznie ciekaw jakości przemiału tego maleństwa. Od 4rech lat używam w domu Vario W do filtrów (tylko pod logiem Mahlkoniga), który kupiłem już używany i nie zamieniłbym g chyba na żaden inny młynek (chyba, że EK43 ( ͡º͜ʖ͡º)). Może za rok na święta sprawię sobie w końcu zestaw do espresso?
@Rain_: tylko ciekawe czy go się da skalibrować. Oglądałem filmik, na którym bawili się tym młynkiem + jednogrupowym Slayerem i zabrakło im skali trochę. Biorę poprawkę na to, że Slayer inaczej profiluje ciśnienie niż 99% ekspresów i tam OPV to w ogóle jakaś magia z tego co pamiętam. Forte i Vario można trochę mocniej "skręcić" niż seryjnie, specjalnym kluczem (a tak naprawdę to imbusem). Poza tym pomimo małej średnicy żaren bardzo
Nie mogę się doczekać tego bydlaka (ʘ‿ʘ) Jeszcze mniej retencji w porównaniu do poprzedniego Vario i Forte, wylot kawy pod samymi żarnami i do tego to będzie na pewno pierwszy młynek do espresso z wbudowaną wagą i pierwszy lub jeden z niewielu z obracającym się zewnętrznym żarnem. Jestem strasznie ciekaw jakości przemiału tego maleństwa. Od 4rech lat używam w domu Vario W do filtrów (tylko pod logiem Mahlkoniga), który kupiłem już używany i nie zamieniłbym g chyba na żaden inny młynek (chyba, że EK43 ( ͡º ͜ʖ͡º)). Może za rok na święta sprawię sobie w końcu zestaw do espresso?
#kawa #kawatime
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Komentarz usunięty przez autora