Wpis z mikrobloga

Taka sytuacja:
Podaję komuś mój nr tel "Play" - osoba obca pierwszy raz widzę na oczy. Osoba wpisuje nr tel, aby zaraz puścić mi strzałeczkę (wiadomo, żebym sobie i Ja zapisał numer). I tu pojawia się niespodzianka. Po wykręceniu mojego numeru na wyświetlaczu osoby pojawia się z d--y moje imię i nazwisko z polskimi znakami, tak jakby miał mnie zapisanego, co jest niemożliwe. Czy jakieś apki to sprawiły, z których mogliśmy kiedyś lub obecnie korzystać?
#pytaniedoeksperta
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kulek1981 nie rozumiem. Jak konto wspólne z kim? Pierwszy raz na oczy widzę osobę. To tak jakbym na PW tobie podał mój nr tel. Po wykręceniu pojawia Ci się moje imie nazwisko, tak jakbyś już mnie miał wpisanego. Jakie są na to szanse?
  • Odpowiedz
@szampon_ziolowy: No masz dwa telefony z androidem. Zakładasz konto i w obu się na nie logujesz i włączasz synchronizację kontaktów. Od tego momentu, kontakt zapisany na tym koncie przez dowolną słuchawkę, znajdziesz też na drugim.

Używam tego i jest bardzo praktyczne w pracy, gdzie często trzeba dzwonić po różnych biurach.
  • Odpowiedz
@paprok dla mnie i drugiej osoby była to zagwozdka, bo pierwszy raz coś takiego widziałem. Sprawdziłem nawet czy kiedykolwiek chociażby maila pisałem jakimś cudem do typa, ale nie nić, zero śladu. Zresztą na poczcie również mam zamiast imienia i nazwiska nicka.
  • Odpowiedz
@Kulek1981 nie ma szansy aby drugi telefon logował się na moje konto i odwrotnie. Zrobiliśmy nawet test z innymi numerami w Play i wyniku już się powtórzyć nie dało. Jakimś cudem typ miał w tel mój numer z zapisanymi danymi z polskimi znakami.
  • Odpowiedz
@szampon_ziolowy: Nie twój, jego. To on ma dostęp do konta, na którym ktoś już wpisał sobie twój numer. Ja piedrolę, 2016, auta same jeżdżą po ulicach, a ludzie nie mogą pojąć zwykłej synchronizacji kontaktów.
  • Odpowiedz