Wpis z mikrobloga

Mirki mam taki problem z oc... W lipcu wezwanie na policje, dostaje informacje ze 2tygodnie wczesniej zona przerysowala auto na parkingu, sa swiadkowie i nagranie podobno ale pokazac nam nie moze policja dopiero jak sie nie zgadamy to sad itd. Uszkodzen na naszym aucie jakis nowych/wiekszych nie widac ale auto 15 lat wiec troche rys sie nazbieralo juz. Zeby nie lazic po sadach zona przyjmuje mandat ma pojsc z oc mojego bo auto na mnie. Teraz konczy mi sie oc niedlugo i dzwonie do ubezpieczalni czy mam jakies szkody na oc a tam czysto. Czytam ze sa 3lata na zgloszenie szkody z oc wg prawa. Mam podawac 1 szkode przy przedluzaniu oc czy przyjac bez szkod jak jest aktualnie w ufg? Jak ktos zglosi pozniej a ja przedluze i powiem ze nie bylo szkod to co mi grozi? #oc #prawo
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Tak mi sie wydaje pewnie jakas p------a mala byla ale koles zglosil na policje bo to auto zastepcze z wypozyczalni bylo tak na policji sie dowiedzielismy
  • Odpowiedz
@Przem77: Skoro masz według ubezpieczyciela czysto, to jest czysto :) Możliwe, że ktoś nie zgłosił szkody, zwłaszcza, że faktycznie jest na to 3 lata czasu. Poza tym przed zakupem jest przeprowadzana weryfikacja zniżek po numerze PESEL, więc nie masz możliwości się pomylić :) Swoją drogą odezwij się na priv to poszukamy Ci OC jak najtaniej
  • Odpowiedz
@Przem77 no to sytuacja wygląda tak, że może przyjść dopłata jak to później zweryfikuje Cię system. Nie musi ale może.

@mfind faktycznie czytając Twoje komentarze/porady można się przejeść bigosu...
  • Odpowiedz
@fromasz56: Skoro @Przem77 kontaktował się z ubezpieczycielem i ubezpieczyciel poinformował go o tym, że nie ma jak na razie szkody, a oprócz tego jeśli nawet byłaby to i tak wyjdzie na weryfikacji (o czym napisałem) to nie wiem w czym widzisz problem ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@fromasz56: akurat rozmowa dotyczyla tylko tego co jest w historii mojego oc bo oferty przedluzeniowej jeszcze dla mnie nie maja. Mam konto w ufg i tam wiadomo czysto historia wyglada. Troche niedopracowane moim zdaniem prawo w tym temacie bo 3latana zgloszenie szkody to dlugo patrzac ze oc przedluza sie co roku. Ciekawe co w sytuacji jak zglasza szkode za dwa lata powiedzmy a ja teraz podam bez szkodowa jazde to
  • Odpowiedz
@Przem77 szkoda była, Ty o tym wiesz ale towarzystwo niekoniecznie. Na polisę jest zapis, że wszystkie dane jakie podajesz są zgodne z prawdą. Więc podając nieprawdę jest możliwość, że Cię zrekalkulują. Oczywiście nie we wszystkich towarzystwach ubezpieczeniowych jest taka procedura ale z doświadczenia wiem, że w Avivie jest to czasem egzekwowane.
fromasz56 - @Przem77 szkoda była, Ty o tym wiesz ale towarzystwo niekoniecznie. Na po...

źródło: comment_qSumYCl5QwOsgUHzsi3yC56ALhy3FFHz.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@fromasz56: dziekuje za informacje. Chyba zaryzykuje jednak podanie brak szkod. Z pierwszych kalkulacji roznica najtanszych opcji oc z 1 szkoda i bez wynosi okolo 400zl wiec duzo. @fromasz56: napewno do Ciebie rowniez sie zglosze z prosba o wycene. Dziekuje wszystkim za pomoc
  • Odpowiedz
@fromasz56: No brak mi słów na takich trolli ( ͡° ʖ̯ ͡°) Przecież mireczek nawet ma konto na UFG, gdzie jest czysta historia ubezpieczenia, a Ty go straszysz. Jeśli po weryfikacji w UFG przy wyliczaniu składki wychodzi, że historia jest czysta to według Ciebie profilaktycznie ma podawać, że jest szkoda i płacić więcej mimo, że nie została zgłoszona?
  • Odpowiedz