Wpis z mikrobloga

wtf xampp i phpmyadmin

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 55 bytes) in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\session.inc.php on line 101

#komputery #mysql #sql #php
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qwelukasz: też tak sądziłem całe życie. Potem zacząłem pracować z dużymi bazami gdzie serwerowe 30sekund nie wystarcza nawet na 1/10 eksportu lub importu, a do tego pojawiały się dziwne braki w danych (home.pl rządzi). Że nie wspomnę o serwerach gdzie nie mam phpmyadmina, ale się kulturalnie połączę po shellu dzięki Heidi.

Z rok nie widziałem phpmyadmina na oczy i mi go nie brakuje.
  • Odpowiedz
@TwigTechnology nie wiem jak teraz, wcześniej gdy pracowalem z nim na mssql oraz Mysql lubił kilka razy w ciągu dnia się wyspać, z niczego. To chyba była wersja 9.1 czy 9.3
Ogólnie do "raportów" heidi jest jak znalazł ale do prostych zapytań wystarcza phpmyadmin czy webstorm. Cenię sobie w phpmyadmin opcje klikania w foreign keys
  • Odpowiedz
@TwigTechnology a postgresa w końcu dodali? Chcieliśmy w starej pracy przejść z mysql na postgresql ale raz że ciężko było z jakimś fajnym klientem a dwa wiecznie nie było czasu.
Mieliśmy do migracji 8GB danych i ze względu na różne rozbieżności daliśmy sobie spokój
  • Odpowiedz