Aktywne Wpisy
Anacron +110
Co roku w Polsce ponad 5000 osób popełnia s---------o, z czego niecały 1000 stanowią kobiety. Lub inaczej. Średnio co dwie godziny w Polsce jakiś mężczyzna popełnia s---------o. Szokujące, prawda?
Co roku w Polsce więcej mężczyzn popełnia s---------o, niż ginie wszystkich ludzi na naszych drogach w wypadkach. I niestety w sporej z pewnością części, a być może nawet w większości przykładają się do tego toksyczne kobiety (ich partnerki). Bo logicznym chyba jest, że
Co roku w Polsce więcej mężczyzn popełnia s---------o, niż ginie wszystkich ludzi na naszych drogach w wypadkach. I niestety w sporej z pewnością części, a być może nawet w większości przykładają się do tego toksyczne kobiety (ich partnerki). Bo logicznym chyba jest, że
Kravchenko +3
Posiadam dwa ubezpieczenia OC mieszkania. Jedno w Aviva (poprzez Bank) drugie w Hestia (poprzez Multimedia S.A)
Moje pytanie: Czy powinienem zgłosić szkodę w obu tych firmach równocześnie, tylko w jednej. Jak to wygląda w praktyce ?
#ubezpieczenia #ubezpieczenia
@Nowa-ja: nie
@visionsense: doprecyzuj
Zresztą poczytaj sobie: http://rf.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/ubezpieczenia-zyciowe-nowe/Czy_w_przypadku_ubezpieczenia_w_kilku_zakladach_ubezpieczen__tzw__ubezpieczenie_wielokrotne__mozna_uzyskac_kilka_odszkod__21388
A teraz co do zgłoszenia szkody:
Bramka nr 1: Idziesz do sprawcy i wołasz kasę od niego, jak nie jest ubezpieczony od szkód, które może nieumyślnie wyrządzić innym (OC w życiu prywatnym) to dochodzisz swoich praw sądownie.
Bramka nr 2: Zgłaszasz szkodę z własnej polisy do Avivy.
Bramka nr 3: Zgłaszasz szkodę z własnej polisy
Moje ubezpieczenie to BZWBK AVIVA Locum, tutaj więcej: http://www.bzwbkaviva.pl/ubezpieczenia/locum/locum-ubezpieczenie-domow-i-mieszkan.html oraz drugie w Hestii, które
Jesli nie chcesz psuc swoich stosunkow z sasiadem to musialbys sie powaznie zastanowic co teraz robic.
Ewentualnie robisz dokladną dokumentację fotograficzną zniszczeń na wypadek gdyby z czasem jakieś ślady stawały się mniej widocznie i czekasz co się stanie ze sporem sąsiad