Aktywne Wpisy

alkoJezus +384
I cyk, kolejna majóweczka bez alko ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kiedyś to było dla mnie nie do pomyślenia, jak to kiełbaska bez piwa? Przecież to bez sensu
A jednak, da się
Terapia zmienia bardzo wiele, sposób myślenia, schematy którymi podążałem przez lata. Nie dogadałbym się z sobą z przed 10 lat, mam wrażenie że byłem kimś innym, byłem alkusem.
Teraz też nim jestem tylko na sucho. Życie alkoholika
Kiedyś to było dla mnie nie do pomyślenia, jak to kiełbaska bez piwa? Przecież to bez sensu
A jednak, da się
Terapia zmienia bardzo wiele, sposób myślenia, schematy którymi podążałem przez lata. Nie dogadałbym się z sobą z przed 10 lat, mam wrażenie że byłem kimś innym, byłem alkusem.
Teraz też nim jestem tylko na sucho. Życie alkoholika

koala667 +159
Widzę że moda z Chin dotarła już do nas, jak miasto może wydawać zezwolenia na budowę czegoś takiego? (╥﹏╥)
#nieruchomosci #budownictwo #deweloperka #polska #patodeweloperka
#nieruchomosci #budownictwo #deweloperka #polska #patodeweloperka
źródło: GMzvwIGW4AA18wv
Pobierz

W jakiejkolwiek dyskusji ocierającej sie tematycznie o jezyk angielski na wykopie, znajdzie sie banda debili ktorzy beda probowali udowodnic ze ich/czyjes fatalne bledy językowe sa przewyższane przez to co prezentuja native speakerzy.
Otoz nie.
Faktem jest ze nikogo nie bedzie obchodzilo jak gadasz jak przyjedziesz z delegacja albo z wizyta do Danii/Anglii/Niemiec: jakikolwiek wysiłek jaki wkładasz w porozumiewanie sie ich jezykiem bedzie doceniony. Ale na milosc boska, jak mieszkasz tam to naucz sie poprawnego mówienia.
Z doświadczenia mogę powiedziec ze niegramatyczne i niechlujne zdania pisza moze i nativy, ale niewyksztalceni i/lub idioci. System edukacji jest tu troche inny i wiekszosc spoleczenstwa nie ma nawet matury, duzy procent tez edukacje skonczyla na podstawowce. Jednak jak ktos pisze "hey was you mitting Daniel yesterday" to jest to porownywalne do niepoprawnego zdania "czemu tu pisze zeby nie whodzic?" i jest to tępione w obu krajach.
Oczywiscie nie mowie o skrotach i bardziej niechlujnym pisaniu, ktore wynika z pospiechu i ograniczenia jakie serwuja mobilne urzadzenia, ale znowu wystepuje tu ta sama anologia jak w Polsce, zeby sprawdzic czy rozmawiasz z debilem. Slowo native nie oznacza autorytetu jezykowego.
Jsli kminisz ocb i tesz sie z tm zgadzasz, bo to pszekaz do cb.
#gownowpis #uk #londyn #rozkminy #angielski
źródło: comment_k9OMiYZymO39l5YGSDUSTMWrVlz88yhC.jpg
PobierzI mówię to jako filolog języka angielskiego, który poprawia każdy błąd jaki usłyszy, ale to bardziej z chęci niesienia wiedzy niż uszczypliwości, taka przypadlosc zawodowa :P
Komentarz usunięty przez autora
Ale patrzac sie po wymianie maili w firmie i na zewnatrz niej - ten men jest jak najbardziej prawdziwy :-). Dziennie dostaje ok. 20-30 roznych i od razu widac ze angole sa o wiele bardziej niechlujni jesli idzie o gramatykę i wcale sie tym nie przejmują :-)