Aktywne Wpisy
rales +374
tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm
07-13 PAŹDZIERNIKA 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,7% - 188 mandatów (⬇ 2,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 27,8% - 149 mandatów (⬇ 0,7%)
3. Trzecia Droga - 10,4% - 43 mandaty (⬆ 1,4%)
4. Lewica - 9,9% - 40 mandatów (⬆ 1,2%)
5. Konfederacja - 8,4% - 39 mandatów (⬇ 1,3%)
07-13 PAŹDZIERNIKA 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,7% - 188 mandatów (⬇ 2,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 27,8% - 149 mandatów (⬇ 0,7%)
3. Trzecia Droga - 10,4% - 43 mandaty (⬆ 1,4%)
4. Lewica - 9,9% - 40 mandatów (⬆ 1,2%)
5. Konfederacja - 8,4% - 39 mandatów (⬇ 1,3%)
Xtreme2007 +167
W te wybory stawiam na #konfederacja
Jako jedyni bronili moich praw podczas pandemii. Jako jedyni z rigczem głosowali przeciwko rozdawnictwu. Jako jedyni są za utrzymaniem gotówki i wpisaniem jej do konstytucji.
#wybory #polityka
Jako jedyni bronili moich praw podczas pandemii. Jako jedyni z rigczem głosowali przeciwko rozdawnictwu. Jako jedyni są za utrzymaniem gotówki i wpisaniem jej do konstytucji.
#wybory #polityka
Postanowiłem zrobić małe podsumowanie i podzielić się trochę moim prywatnym życiem z Wami.
Na stałe mieszka w Wielkiej Brytanii i kilka miesięcy temu rzuciłem pracę u idiotów i postanowiłem założyć własną działalność - pisałem o tym na mirko i dostałem sporo ciepłych słów (co nie ukrywam było bardzo miłe).
Muszę Wam powiedzieć, że to zajebiste uczucie gdy żaden gamoń (poza samym sobą) nie bombarduje zapału, pomysłów i nie narzuca swojego stylu pracy. To też spora odpowiedzialność - bo nie ma na kogo zwalić winy za niepowodzenia. Oczywiście winnego zawsze można znaleźć - ale nie o to w tym wszystkim chodzi. To niedobra droga jeśli chcemy się rozwijać.
Zajmuję się handlem i muszę przyznać, że czasem ciężko znaleźć motywację i wytrwałość - szczególnie gdy praca nie jest stricte zadaniowa - rezultaty mogą się pojawić nawet po roku. W związku z czym ta "marchewka, która zazwyczaj motywuje jest ledwie widoczna. Właściwie to jest to wręcz tylko "obietnica ledwie widocznej marchewki"... Mimo wszystko nie żałuję podjętego ryzyka.
Jeśli chodzi o zarobki - na razie zarabiam mniej niż w poprzedniej pracy, jednak w ciągu kolejnych 3 miesięcy powinno się to zmienić (mam nadzieję ( ͡º ͜ʖ͡º))
Dlatego Mirki pijcie ze mną kompot i trzymajcie za mnie kciuki, proszę. Odrobina pozytywnej energii zawsze na propsie.
mały spam tagami (w końcu atencja musi się zgadzać):
#chwalesie #uk #emigracja #pracbaza #oswiadczenie no i przez zawartość spoilera trochę #mikroreklama
@Bieniuraper: prezencja online bardzo ok
Co do kierunku handlu PL->UK - w tej chwili kurs funta jest niezbyt korzystny. Z drugiej strony rynek brytyjski jest olbrzymi I znacznie bogatszy niż polski...
Oczywiście w momencie gdy mój roczny dochód wyniesie powyżej ~9k funtów wówczas ubezpieczenie zaczyna proporcjonalnie rosnąć. Jednak dodaj do tego fakt, że 11k jest kwotą wolną od podatku oraz coś na wzór liniowego
Pamiętaj też, że jeśli jesteś vatowcem, to możesz odliczać vat także z zakupu samochodu osobowego i z paliwa itd itp. Nie trzeba kombinować.
Wiesz prowadzenie dg w UK i w PL porównałbym do jazdy samochodem z automatem i manualną skrzynią biegów.
Niby z manualem można, ale po co...( ͡° ͜ʖ ͡°)