Wpis z mikrobloga

K---a! chce kupić jakiś ekspres do kawy, ja wiem, że za 600 zł cudów nie dostanę, ale dobra! Znalazłem jakieś forum i czytam, czytam i k---a XD w Polsce jak w lesie. No jak z pasy

Ja jebię ale mnie w-------ą wszelkiej maści internetowi hobbyści w tym kraju, kopałbym ich jak kurczaki. Chcesz zacząć coś robić, nie wiem k---a łowić ryby, sklejać samoloty, srać psa jak sra, cokolwiek i zadasz k----m na forum pytanie.

PAAANIE EKSPRES ZA 600 ZŁ TO GUNWO, KUP SOBIE KAFETERKE CHUJE MUJE WĘŻE DZIKIE

AAA PANIE! A powiedz mi jakiej Ty kawy używasz?
Cooooo? Kawa x, a nie y? P------o Cie?
Coooooo?! Nie używasz mego ultra w--------o młyndka z funkcją mielenia gruzu tylko zwykły młynek, który zmieli tylko beton i piach? P---------o Cie?

ZA 600 ZŁ TO TY KUP 30 KG KAWY, MŁYNEK, SIEDZ I K---A MIEL TO PRZEZ MIESIAĆ. NASTĘPNIE NAUCZ SIĘ ROBIĆ KAWĘ I JAK PRZEFILTRUJESZ TE 30 KG TO MOŻE ZROBISZ FILIŻANKĘ MEGA ULTRA ZAJEBISTEJ KAWY

Łooo to jeszcze nic! Ja to raz u znajomego piłem kawę z DżonsonaOsiemEf2 i k---a. No niedobra, no następnym razem wolałem herbatę (c--j, że pewnie saga z biedry) no he he takie są ekpresy za 600 zł.

MY TO SZTYWNIUTKO EKSPRESY ZA 20K ZŁ. HE HE BIEDAKU, NA AUTO CIE STAĆ, A NA EKSPRESS NIE?

K---a, jak w lesie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#truestory może bedzie kiedyś #pasta #kawa #kawatime
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czarmander: EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I KAWE BĘDZIE MOŻNA ROBIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD ŹLE ZMIELĄ KAWĘ
  • Odpowiedz
@czarmander: Tak już jest niestety że albo ktoś ma kasę bo żeruje na innych, ewentualnie odłoży jakąś kwotę lub dostanie w spadku. Kupuje potem właśnie taki ekspres za 20k i krytykuje wszystkich dookoła no bo jak to ekspres za 1k jak on ma za 20k toć to g---o musi być. Nie ważne że mieszka na 40m2 w zagrzybiałym mieszkaniu albo że jeździ gnijacym Tico. ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@czarmander: dobry ekspres około 1200zł ++ niestety, też chcialem kupic taniej ale wolałem dłuzej oszczędzić kaske i kupić. W końcu tak oszczędzałem że zebrałem ponad 3,5kzł na ekspres - kupowałem wybrany i sklep się p--------ł na cenie i wystawił przez pomyłkę zamiast 3999zł na 1999zł... :D

Kupiłem sobie jeszcze zestaw nowych zimówek :)

Oszczędzanie sie opłaca;p
  • Odpowiedz
@gmitek: Nie no, z zasady nie damy 1,2k na ekspres. Mame może by dała, ale tłumacze jej, ze trzeba mieć n------e w głowie XD, do tej pry mieliśmy za over 250 cbl z lidla i serio kawa była ok, z----l się (nasza wina), kupiliśmy zelmera... jakbym pił gnojówkę ( ͡° ʖ̯ ͡°) no i tak z jednej strony kupiłby coś do tych 600 zł, a z
  • Odpowiedz
@czarmander: no śednia różnica w smaku kawy będzie pomiędzy Zelmerem za 300zł a np. DeLonghi za 500-700zł. Mam w pracy Zelmera i espresso jest ok ale to tylko dlatego że praktycznie co 2-3 tygodnie jest odkamieniany i sie nauczyłem ubijać kawuche bo nie ma młynka. Kolejna sprawa- ekspres bez młynka moim zdaniem mija sie z celem. Naprawdę warto do tego dołożyć - w staurnie możesz spróbować kawy z kilku różnych
  • Odpowiedz
@czarmander: Ale oni mają rację. Jak chcesz się napić dobrej kawy tanio to kup kawiarkę i młynek elektryczny. Moi rodzice właśnie kupili taki złom poniżej 1k zł. Jak do nich przychodzę i dają mi kawę to mi ich wtedy trochę żal że wywalili pieniądze w błoto. Mnie nie stać na ekspres (może inaczej, stać mnie, ale nie mam zamiaru wydawać dużych pieniędzy na coś co straci po kilku latach swoja
  • Odpowiedz
@czarmander: jak dla mnie 80% smaku kawy to ziarna. Kupuj kawę taką, która była niedawno prażona, żadnych sieciówek i nigdy, nigdy mielonej. Jeśli chcesz low-costowo to dokup sobie osobno młynek(100zł). I wtedy kawa powinna smakować nawet z takiego ekspresu za 500zł.
  • Odpowiedz
@czarmander: Ale to prawdziwe. Zamiast u nas cieszyć się, że kogoś zainteresowało nasze hobby - wprowadzić go to uważa się każdego za śmiecia. W każdym hobby liczy się tylko kilku guru hobbistycznych co mają najdroższy sprzęt, a nie ciekawy sposób, a wiedza, która zdobyli przez lata - to jak Ty możesz nie wiedzieć xD
To chyba takie nasze wywyższanie.
  • Odpowiedz