Wpis z mikrobloga

#cebuladeals #filmy #anime #windows #windows10

SVP 4 Pro 50% taniej (promocyjna cena to 7$).

Co to jest?
Program działający w tle, który zapewnia doznania filmowe znanych z wyższej klasy telewizorów.
Oglądając film mamy wrażenie, jakby był nagrany w większej ilości klatek/s, mówiąc inaczej - obraz odbieramy, jako bardziej płynny.
Wersja Pro różni się od darmowej wsparciem dla większej ilości odtwarzaczy (nawet Kodi!), a także dla filmów na youtube i podobnych serwisach.
Szczególnie fani anime powinni docenić ten program.
Za programem stoją bardzo złożone algorytmy i oferowany obraz wynikowy jest bardzo dobrej jakości.

Podgląd na przykładzie filmu "Władca Pierścieni".

Kilka uwag:

1) Polecam wpierw przetestować darmową wersję programu (na pewno działa przy PotPlayer, z którego korzystałem, a także z MPC).
2) Program przy najwyższych ustawieniach potrafi konkretnie zjadać zasoby komputera, na szczęście oferuje suwak jakość/wydajność, a także potrafi korzystać z wydajności naszej karty graficznej skutecznie odciążając procesor. Przy filmach Full HD o wysokim bitrate notuję zużycie procesora na poziomie ~60-80% przy połączeniu i5 4460 + MSI Gaming GTX 960 4 GB.
3) Im lepszej jakości materiał źródłowy (wyższa rozdzielczość obrazu + wysoki bitrate), tym lepszy wynik dla naszych oczu :)
kroxintu - #cebuladeals #filmy #anime #windows #windows10

SVP 4 Pro 50% taniej (pr...
  • 35
  • Odpowiedz
@kroxintu: Pomijając fakt, że wersja "z SVP" na tym filmiku ma też kilka innych uleprzeń (lepsza chroma) i nie była renderowana live (inny algorytm).

Przy odtwarzaniu live dostajesz w cholerę artefaktów.
  • Odpowiedz
@kroxintu: Dlaczego miałbym zapłacić 7$ żeby anime wyglądały jak gówno?

--interpolation w mpv albo smooth motion w madvr, ładnie, bez artefaktów i za darmo.
  • Odpowiedz
@mykeil: Jak masz w miarę nowy tv to powinieneś mieć sprzętową odmianę tego, jakieś "true motion plus 10000Hz hiper cinema" czy coś.
  • Odpowiedz
@k___: pod linuxem za bardzo wyboru nie mam, ale z tego co widzę to svp jest przynajmniej darmowy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jak mi się uda to wsio zainstalować i uruchomić to zobaczę jak sobie poradzi z dragon ballem.
  • Odpowiedz
@Luka_Wars: Różnica jest ogromna i widzi ją każdy z moich znajomych, którzy oglądali u mnie film :D Tu nie trzeba się nawet przyglądać, aby zobaczyć uzyskany efekt.
Jedynie nie każdemu uzyskany efekt przypada do gustu.
  • Odpowiedz