Wpis z mikrobloga

@vantropf: Podałem ci link do przepisumówiącego o tym, ze pożyczać można tylko jedną kopię. W tym przypadku jest to niemożliwe, bo musiałby być w obiegu wyłącznie jeden plik, a tag obserwuje 250 osób. Ponownie mi się nie chce szukać tego linku do dokładnego przepisu, ale skoro usunąłeś go wcześniej, to jestem pewien, że go zobaczyłeś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FeniEnt: "Trudne do interpretacji jest w szczególności pojęcie pozostawania w stosunku towarzyskim, zwłaszcza w przypadku dzielenia się utworami w formach elektronicznych przez internet – istnieją w tym zakresie liczne rozbieżności interpretacyjne."

ty nie masz rozbieznosci interpretacyjnych bo twoje argumenty sa liche jak dewocjonalia z lichenia.
idz stont bo nie bede sie kopal z koniem.

daj jeszcze jeden komentarz i skonczmy to. Nie bede nic odpisaywal niech bedzie na Twoim
@vantropf:

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

http://www.prawoautorskie.pl/art-23-dozwolony-uzytek-osobisty

Dokładny przepis, a nie artykuł z wikipedii. Już nie prowadzę dyskusji o to, jaka jest definicja "stosunku towarzyskiego". "Pojedynczy egzemplarz" jest wystarczająco jednoznaczny, żeby było wiadomo, ze w przypadku kopiowania nie mamy już do czynienia z dozwolonym użytkiem w sensie prawnym.