Wpis z mikrobloga

Jakie słuchawki dokanałowe do 50-100 PLN? Źródłem będzie Galaxy S7. Większość czasu słucham w ruchu więc dobrze by było gdyby były wytrzymałe. Upatrzyłem sobie Philips SHE3900 za 70 zł w Saturnie, głównie przez to że poprzednio miałem SHE3800 i dużo wytrzymały a nie oszczędzałem ich.

#sluchawki #audio
  • 8
@MichaI: Pozwalają mi się odciąć od świata zewnętrznego - używam ich w pracy i w komunikacji publicznej. Plus mam chyba dziwny kształt ucha bo inne zazwyczaj mi wypadały.
@MichaI: Ja nie rozumiem z kolei jak na co dzień można łazić w dużych słuchawkach... Grzeje to w uszy, wielkie, nieporęczne. Dokanałowe są maleńkie, jak mają małe przetworniki (jak EP-630 np.) to można je pod kask wsadzić. Izolują od otoczenia wielokrotnie lepiej niż duże. Dopiero z aktywnym noise cancellingiem są lepsze na tym polu, ale to też złudzenie, a nie izolacja i uszy męczy.
Wygodne mogą nie być najwyżej dla kogoś
Jak nauszne to tylko hi-end albo wyższej klasy otwarte (najwygodniejsze), ewentualnie KPP, doki nie są dla mnie, zawsze na dwór brałem douszne zazwyczaj jakieś Senki MX, obecnie VE Monk
@4dxx: A to wygląda ciekawie, x-kom je ma za... 46 PLN - wychodzi że obniżyli cenę o jakieś 400 zł. Mam też oryginalne dołączone do S7 ale mam taki fetysz że nigdy nie używam słuchawek dołączanych do telefonu :P