Aktywne Wpisy
CrokusYounghand +90
jakaś p0lka, której stary wszystko zasponsorował, jest teraz stawiana na piedestał, jako młoda i ambitna k0bieta, której świat się powinien kłaniać w pas i brać z niej przykład. a ty robaku siedzący w kołchozie, którego nie stać na zakup gównianej kawalerki w powiatowym, d--a cicho, bo psujesz powietrze takim wspaniałym tytanom wstawiania o 4 rano.
it's time to die
#p0lka #wysokieobcasy #wysryw
it's time to die
#p0lka #wysokieobcasy #wysryw
"(...) gdy w niewielkiej filiżance zaparza się pięćdziesiąt i więcej gramów czaju. Napój niezmiernie gorzki, pije się go małymi łykami pod zakąsę z solonej ryby. Usuwa on senność (...)"
Warłam Szałamow Opowiadania kołymskie
#ciekawostka #literaturarosyjska #kolyma
Dziadek upiera się, że to od dużych ilości mocnej herbaty - nie wiem, ile w tym prawdy, ale to w sumie ciekawe zagadnienie. Może zaszkodził mu glin?
Glin z czego?
A on się tam też wytrąca? Przy okazji dodawania cytryny to tak, ale nie jest szkodliwy. A przynajmniej nic takiego nie stwierdzono.
Słowo klucz - podobno. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciekawił mnie kiedyś ten temat i wyszło na to, że żadne badania tego nie potwierdziły.
Nawet jeśli jest to herbata z czy cytryną czy bez nie powinna być specjalnie szkodliwa.
Ale to gość by musiał wypijać cysternę herby.
To jaka to musi być siekiera? Ja czasami nie wyjmowałem torebki albo zaparzacza no i żyję. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Taka, że szprycują się nią więźniowie w ciupie :) Serio serio.
No pomyślałem o Symetrii, ale nie wiem jakbym ją miał przyrządzić.