Wpis z mikrobloga

Chciałbym wprowadzić swoich rodziców w świat smartfonów. Ktoś już może szukał podobnie i może doradzić? Nie potrzebują jakiegoś super modelu, myślałem raczej o telefonie tak do 500-600 zł - byle jakoś w miarę działał. Z #iphone pasowałby Iphone 4s, tylko nie wiem, czy wyświetlacz nie będzie za mały. Na allegro można znaleźć nowe do 600 zł. Ktoś jeszcze tego używa i doradzi?
Jeśli chodzi o telefon z #android, to w ogóle nie mam rozeznania i liczę na jakąś podpowiedź na co warto zwrócić uwagę w tej cenie.
#telefony
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adrian_: moj ojciec używa mojego 4s. Fakt, ze nie ma iOS 10 mu nie przeszkadza, telefon nadal jak na jego standardy działa bardzo dobrze, nie brakuje mu żadnych funkcji, ani nic. W skrócie, Jest zachwycony.
Mama ostatnio napisała mi w nocy SMS, ze stworzyłem potwora, bo tata bawił sie z siri w ustawianie budzika na każdy dzień i nie mogła spać.
  • Odpowiedz
@Adrian_: 4s to troche mały ekran i moze mulić juz powoli, aplikacje juz niedługo mogą nie działać na stare iOS , moze dołożyć pare groszy i kupic 5 ?
  • Odpowiedz
@quarox: Chyba jednak nie kupię dwóch takich samych, dla mamy musi być większy wyświetlacz ( ͡° ʖ̯ ͡°) na moim LG G2 mini z wyświetlaczem 4.7" włączyłem jej apkę wykopu i widzi tylko tytuły znalezisk. Musi być coś większego, chyba pozostaje android (Iphone 5 ma mniejszy, a 6 już będzie za droga). Tylko nie wiem jaki.
  • Odpowiedz
@Adrian_: czeku nie lumia? Proste telefony z dużymi wyświetlaczami , sa mega tanie i sprawnie działają. Moja mama ma chyba 620 , cegła nie do zdarcia
  • Odpowiedz